Sound stops after about 5 min

siditty 5 Posts Monday January 1, 2018Registration date January 2, 2018 Last seen - Jan 1, 2018 at 05:44 AM - Latest reply: Ambucias 48868 Posts Monday February 1, 2010Registration dateModeratorStatus January 20, 2018 Last seen
- Jan 2, 2018 at 04:22 AM
my sound stops after about 5 min. until I reboot it again. is this a hardware or driver problem? and how to I fix it?

later KD
See more 

6 replies

Reply to this topic
Ambucias 48868 Posts Monday February 1, 2010Registration dateModeratorStatus January 20, 2018 Last seen - Jan 1, 2018 at 05:51 AM
0
Helpful
5
Try updating your sound card driver and tell us if your sound cuts off again.
siditty 5 Posts Monday January 1, 2018Registration date January 2, 2018 Last seen - Jan 1, 2018 at 09:48 PM
did that a number of times, I also deactivated then reactivated the driver. there was a loud click when the sound initially stopped. and now only starts when rebooted, and there is a click sound when I click off the mixer. the problem is not with the mixer because I bought a new one, thinking it was the mixer.

thanks

later KD
siditty 5 Posts Monday January 1, 2018Registration date January 2, 2018 Last seen - Jan 1, 2018 at 11:31 PM
I also noted that my old mixer or/and adapter are listed in the manager, would the adapter cause the click and now corrupt? I m a confused on what drivers need to be replaced.

thanks

KD
siditty 5 Posts Monday January 1, 2018Registration date January 2, 2018 Last seen - Jan 2, 2018 at 01:29 AM
I narrowed down the problem. the sound stops exactly when a click happens. obviously when that loud click blew something that caused the sound to stop - is now corrupt at that point.

thanks

KD
siditty 5 Posts Monday January 1, 2018Registration date January 2, 2018 Last seen - Jan 2, 2018 at 03:05 AM
in the devise manager\other devices - there was an undescript file that turned out to be for Realtek - I installed the driver for it. That still didn´t help the problem. the click comes and the sound goes.

thanks

later KD
Ambucias 48868 Posts Monday February 1, 2010Registration dateModeratorStatus January 20, 2018 Last seen > siditty 5 Posts Monday January 1, 2018Registration date January 2, 2018 Last seen - Jan 2, 2018 at 04:22 AM
Sound like a hardware issue. I suggest that you take it to a repair shop.

Good luck
Respond to Ambucias