Have u come across this prob

Closed
peety Posts 13 Registration date Saturday November 28, 2009 Status Member Last seen December 22, 2009 - Dec 3, 2009 at 02:34 PM
peety Posts 13 Registration date Saturday November 28, 2009 Status Member Last seen December 22, 2009 - Dec 4, 2009 at 09:27 AM
Hello,
at system check get this warning,(secondary ide channel no80 conductor cable installed). system health ok, memory testing ok prompted to press f1 to continue, del system set up and so on... so press f1 everything is fine windows loads no prob checked in bios all drives recognised including cd on this ide channel, noprobs in device manager eg dodgy drivers ect. but when turn comp off or restart just get no signal on monitor then black screen, every time i need to reeboot need to remove and replace battery back then defaults loaded in bios checked connections but to no avail even changed ide cable no change....do you think i need to change my ide cable to an 80 pin one , any help would be most welcome.

5 responses

xpcman Posts 19530 Registration date Wednesday October 8, 2008 Status Contributor Last seen June 15, 2019 1,832
Dec 3, 2009 at 03:35 PM
Yes the BIOS wants a 80 wire connector. But, I don't see its connection to the subsequent problems.

Good Luck
0
peety Posts 13 Registration date Saturday November 28, 2009 Status Member Last seen December 22, 2009
Dec 3, 2009 at 03:43 PM
do you think battery needs changing to solve this problem. or would it help
0
xpcman Posts 19530 Registration date Wednesday October 8, 2008 Status Contributor Last seen June 15, 2019 1,832
Dec 3, 2009 at 03:51 PM
Changing the battery can do no harm. If the system is 3 or more years old it might need changing. Please share with us the solution when you find it.
0
peety Posts 13 Registration date Saturday November 28, 2009 Status Member Last seen December 22, 2009
Dec 4, 2009 at 04:03 AM
just to update left pc on overnight checked this morning monitor back to black screen ,had to restart by battery method again. going to replace ide cable and cmos battery will post back soon.
0

Didn't find the answer you are looking for?

Ask a question
peety Posts 13 Registration date Saturday November 28, 2009 Status Member Last seen December 22, 2009
Dec 4, 2009 at 09:27 AM
changed ide cable that prob solved...changed battery but no different still will not boot after power down , just no signal to monitor and keyboard not lighting, remove and replace battery still same check sum error.
0