Primary IDE Master not detected [Closed]

Report
-
 SAURA -
Hello,

please help me. I really don't know what I did... I was supposed to install another hard disk as a secondary drive. but then, when I dettached it,
the BIOS states that

Primary IDE Master: not detected
Primary IDE MAster: not detected
Secondary IDE Slave: not detected
Secondary IDE Slave: not detected

I really don't know what happened.. then it writes "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key.:
Please, help me...
thanks

3 replies


Hye Sir,

Remove the other Hard drive,

And check the jumper settings, just set the jumper to slave,

On the primary hard drive you had, assure that it's on master,

Just connect using the IDE cable and try to see if the Bios detects the 2 hard drive.
6
Thank you

A few words of thanks would be greatly appreciated. Add comment

CCM 2942 users have said thank you to us this month

SUDDENLY MY DESKTOP COMPUTER UNABLE TO BOOT . SHOW THE MASSAGE "DISK BOOT FAILURE, PUT THE SYSTEM DISK , PXE-E-61-MEDIA TEST FAILURE .
I HAVE TWO HARD DISK IN MY COMPUTER AS MASTER & SLAVE. BUT WHEN I
DISCONECT THE CABLE OF THE MASTER HARD DRIVE , THE SLAVE DRIVE WORK
AND BOOT BUT WITH THE SAME MESSAGE . BUT WHEN CONNECT THE MASTER DRIVE THE COMPUTER UNABLE TO BOOT . EVEN WHEN I CONNECT THE MASTERDRIVE TO THE SAME CONNECTION OF SLAVE DRIVE , IT DOES NOT
WORK . IT ALSO NOT DETECTED IN THE BIOS , ONLY THE SLAVE HARD DRIVE IS DETECTED IN BIOS. WHAT IS THE PROBLEM AND HOW I SOLVE IT.
thanks for the prompt reply...
i think, everything were in the right positions and connections..
i really don't understand computer stuffs...
I guess, I'll just wait for my brother to fix it..
thanks very much though..