Error code 39 missing ethernet driver

Closed
naz - Oct 12, 2010 at 10:46 AM
 root# - May 16, 2016 at 12:12 AM
Hello,
I just followed with replacing ndis.sys from another system ( xp sp3) but after replacing the file every time I get blue screen, so I must go to safe mode and remove ndis.sys and restart windows , yellow exclamation mark is back in the section of network adapter! any advise?
Thanks


8 responses

sadgurl Posts 697 Registration date Thursday May 14, 2009 Status Member Last seen November 24, 2010 219
Oct 12, 2010 at 11:10 AM
Hi ,

Its better you roll back pack 3 to pack 2 install drivers then upgrade to pack 3 or you can try with driver detective.

https://ccm.net/downloads/security-and-maintenance/4873-driver-detective/

Thanks
jack4rall Posts 6428 Registration date Sunday June 6, 2010 Status Moderator Last seen July 16, 2020
Oct 12, 2010 at 12:40 PM
Hello,

Try this 1.

Copy the text from "Windows Registry Editor Version 5.00". Open notepad and

paste it ---> save it as fix.reg

Note : Don't forget the extension .reg

Then double click that fix.reg file ---> click on OK and restart your PC.

Good Luck.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NDIS]
"DisplayName"="NDIS System Driver"
"ErrorControl"=dword:00000001
"Group"="NDIS Wrapper"
"Start"=dword:00000000
"Type"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NDIS\MediaTypes]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NDIS\Parameters]
"ProcessorAffinityMask"=dword:ffffffff

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NDIS\Enum]
"0"="Root\\LEGACY_NDIS\\0000"
"Count"=dword:00000001
"NextInstance"=dword:00000001


[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_NDIS]
"NextInstance"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_NDIS\0000]
"Service"="NDIS"
"Legacy"=dword:00000001
"ConfigFlags"=dword:00000020
"Class"="LegacyDriver"
"ClassGUID"="{8ECC055D-047F-11D1-A537-0000F8753ED1}"
"DeviceDesc"="NDIS System Driver"
"Capabilities"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_NDIS\0000\LogConf]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_NDIS\0000\Control]
"ActiveService"="NDIS"
NazAts Posts 7 Registration date Tuesday October 12, 2010 Status Member Last seen October 13, 2010
Oct 12, 2010 at 12:56 PM
Hi, thanks for the reply, let me try . I will post the result.
Thanks again
naz
NazAts Posts 7 Registration date Tuesday October 12, 2010 Status Member Last seen October 13, 2010
Oct 12, 2010 at 12:59 PM
I am getting this message: cannot import C:\Documents and settings\user\desktop\fix.reg: The specificed file is not a registry script. you can only import binary registry files from within the registry editior.
jack4rall Posts 6428 Registration date Sunday June 6, 2010 Status Moderator Last seen July 16, 2020
Oct 12, 2010 at 01:16 PM
Hello,
Did you copied from "Windows Registry Editor Version 5.00" upto "ActiveService"="NDIS"
Try once again and let me know about it.
Good Luck.
0

Didn't find the answer you are looking for?

Ask a question
NazAts Posts 7 Registration date Tuesday October 12, 2010 Status Member Last seen October 13, 2010
Oct 12, 2010 at 01:19 PM
I copy everything you typed in to the notepad and save it as Reg.fix with the flash memory transfered it to the problem system,,, and as I posted it gives me error message,
jack4rall Posts 6428 Registration date Sunday June 6, 2010 Status Moderator Last seen July 16, 2020
Oct 12, 2010 at 01:23 PM
Hello,
Try this 1.
First copy all the information in a simple notepad file. Then go to other system, then open it --> Copy all the text starting from "Windows Registry Editor Version 5.00" upto "ActiveService"="NDIS" --> go to file --> Save as and save with the file name as fix.reg.
Good Luck.
0
NazAts Posts 7 Registration date Tuesday October 12, 2010 Status Member Last seen October 13, 2010
Oct 12, 2010 at 01:37 PM
Hi again and thanks for helping me, I did exactly as you said, and here is another message I am getting: cannot import C:\fix.reg:Not all data was successfully written to the registry. Some keys are open by the system or other processes.
jack4rall Posts 6428 Registration date Sunday June 6, 2010 Status Moderator Last seen July 16, 2020
Oct 12, 2010 at 01:41 PM
Hello,
Go to safe mode, replace that file from another system and then run that fix.reg file.
Also let me know your PC\laptop brand name and model number.
Good Luck.
0
NazAts Posts 7 Registration date Tuesday October 12, 2010 Status Member Last seen October 13, 2010
Oct 12, 2010 at 01:47 PM
Dell Inspiron E1405 , I will try to do what you said right now.
Thanks
0
jack4rall Posts 6428 Registration date Sunday June 6, 2010 Status Moderator Last seen July 16, 2020
Oct 12, 2010 at 03:09 PM
Hello,
If the problem still exists then try reinstalling the drivers. Click on the below link and download
the network drivers.
http://support.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=us&l=en&s=gen&os=WW1&osl=en&catid=&impid=&SystemID=INS_PNT_E1405
Note: Some devices may not function properly if the drivers are installed out of order. For more information click on the below link.
http://support.dell.com/support/topics/global.aspx/support/downloads/en/driver_install_order?c=us&l=en&s=gen&~lt=print
So try installing the chipset drivers first and then network drivers.
Good Luck.
0
NazAts Posts 7 Registration date Tuesday October 12, 2010 Status Member Last seen October 13, 2010
Oct 12, 2010 at 03:20 PM
Hi again. I try your first suggestion, no luck nither in regular or in safe mode, also no luck with reinstalling the driver same issue , yellow mark and network is still not working.
jack4rall Posts 6428 Registration date Sunday June 6, 2010 Status Moderator Last seen July 16, 2020
Oct 13, 2010 at 03:53 AM
Hello,
Try these drivers.
http://support.dell.com/support/downloads/download.aspx?c=us&l=en&s=gen&releaseid=R149798&SystemID=INS_PNT_E1405&servicetag=&os=WW1&osl=en&deviceid=2966&devlib=0&typecnt=0&vercnt=2&catid=-1&impid=-1&formatcnt=0&libid=5&typeid=-1&dateid=-1&formatid=-1&source=-1&fileid=198980
http://support.dell.com/support/downloads/download.aspx?c=us&l=en&s=gen&releaseid=R151519&SystemID=INS_PNT_E1405&servicetag=&os=WW1&osl=en&deviceid=8041&devlib=0&typecnt=0&vercnt=2&catid=-1&impid=-1&formatcnt=0&libid=5&typeid=-1&dateid=-1&formatid=-1&source=-1&fileid=202138
http://support.dell.com/support/downloads/download.aspx?c=us&l=en&s=gen&releaseid=R174291&SystemID=INS_PNT_E1405&servicetag=&os=WW1&osl=en&deviceid=9806&devlib=0&typecnt=0&vercnt=6&catid=-1&impid=-1&formatcnt=0&libid=5&typeid=-1&dateid=-1&formatid=-1&source=-1&fileid=236819
http://support.dell.com/support/downloads/download.aspx?c=us&l=en&s=gen&releaseid=R171131&SystemID=INS_PNT_E1405&servicetag=&os=WW1&osl=en&deviceid=9540&devlib=0&typecnt=0&vercnt=7&catid=-1&impid=-1&formatcnt=0&libid=5&typeid=-1&dateid=-1&formatid=-1&source=-1&fileid=233125
If you scroll down you can find the installation instructions. Follow the steps.
Good Luck.
0
NazAts Posts 7 Registration date Tuesday October 12, 2010 Status Member Last seen October 13, 2010
Oct 13, 2010 at 11:21 AM
Hi there, after I all try yesterday, I just decied repair windows xp pro sp3, with a original dell sp3 cd, since this was originaly created by revmoving virus from system , if windows files will be repair, we can solve the problem, but guess what! no xp asking for a windows xp professional upgrade product key! I try the key from the system it self, don't work, try few different other xp pro product key ! not working, so I need a windows xp professional upgade key to finish the installation this setup! :( what a bad luck
Restore worked for me untill critical last update
0