Factory reset my pc(windows xp) can't get the internet

[Closed]
Report
Posts
4
Registration date
Sunday January 27, 2013
Status
Member
Last seen
January 28, 2013
-
Posts
2368
Registration date
Sunday September 23, 2012
Status
Member
Last seen
December 13, 2018
-
Hello,

I had ti factory reset my pc and now I can't connect to the internet. All the wireless devices(laptops and videogaming systems connect) but my desktop isn't. I have comcast internet. The network interface card is showing connected but the ethernet controller has a yellow"!" Next to it in the device manager. I don't know what to do.

7 replies

Posts
2368
Registration date
Sunday September 23, 2012
Status
Member
Last seen
December 13, 2018
43
Hi harriscomp,

Please check the below mentioned link for directions on how to Install the Drivers correctly:

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadInst?swfsequence=1&cc=us&dlc=en&lc=en&os=228&product=1841799&softwareitem=pv-39111-1&sw_lang=

Please revert for clarification.
2
Thank you

A few words of thanks would be greatly appreciated. Add comment

CCM 2821 users have said thank you to us this month

Posts
2368
Registration date
Sunday September 23, 2012
Status
Member
Last seen
December 13, 2018
43
Hi harriscomp,

Please try to install the Drivers for the Network Card and check if the yellow bang is removed and the Network Card starts to work. You can find the Drivers on the "Resource Disc"/"Drivers and Utility disc" of your PC.

Please revert for clarification.
Posts
4
Registration date
Sunday January 27, 2013
Status
Member
Last seen
January 28, 2013

I went to hp and downloaded the drivers for network interface I downloaded about 6 drivers andd transfered it to the computer but still no internet. In device manager the. Ethernet controller has the yellow "!" Next to it.
Posts
4
Registration date
Sunday January 27, 2013
Status
Member
Last seen
January 28, 2013

Should I download all the drivers?
Posts
2368
Registration date
Sunday September 23, 2012
Status
Member
Last seen
December 13, 2018
43
Hi harriscomp,

Please provide me the Device Instance ID of the Network Card so that I can find the drivers for your computer. To get the Device Instance ID:

1. Right click the Computer icon on the Desktop.
2. Select Manage.
3. Select Device Manager under Computer Management from the left pane.
4. Then expand "Network adapter" from right pane.
5. Right click the Device listed.
6. Click Properties.
7. Go to the Details tab, and then select Device Instance Id from the drop down list.
8. Make a note of this Device Instance ID.

Also include the Exact System Model Number of your HP Laptop in your reply.

Please do write back to us.
Posts
4
Registration date
Sunday January 27, 2013
Status
Member
Last seen
January 28, 2013

V1394\NIC1394\94D9B311D800

HP Pavilion a1410n
Product#ER890AA
Posts
2368
Registration date
Sunday September 23, 2012
Status
Member
Last seen
December 13, 2018
43
Hi harriscomp,

Thank you for providing the System Details. I see that only LAN (Network) Drivers for this machine under Windows XP Operating System is "Spring 2006 Original NVIDIA LAN Drivers". Please download it from here:

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=pv-39111-1&cc=us&dlc=en&lc=en&os=228&product=1841799&sw_lang=

Kindly get back if there are any further queries.
I downloaded and restarted but still no internet connection.
Ok the driver has been downloaded and I restarted the computer but I still dont have internet. All of the wires and cables are connected to the correct places. under LAN the local area connection says"network cable unplugged". I know everthing else is connectiing wirelessly but why cant the desktop pc connect with the wires. None of the connections have changed. I just factory reset my computer.
Posts
2368
Registration date
Sunday September 23, 2012
Status
Member
Last seen
December 13, 2018
43
Hi harriscomp,

You have mentioned that you downloaded the drivers and restarted the computer. I would like to know a little more about the installation status. After downloading when you opened "sp26680.exe", do you get any error messages? Does the installation complete to 100%?

Please do write back to us.
Well it created a folder and when I click that folder theres another folder that says LAN_NVIDIA