Sound card not working i have no drivers

Closed
Kermy - Jan 5, 2009 at 02:13 PM
 Tjbbros - Mar 19, 2009 at 04:11 PM
Hello,
i have an emachine w3644 and the sound card just quit working. I have no sound coming from the speakers. i looked under device manger and the drivers for the audio device on high definition audio bus card are missing. No drivers are installed. I have searched for hours trying to find a website that has the available free download so i can fix this problem. So if anyone has any suggestions as to websites that are available with free driver downloads without me having to pay $30 for driver detective that would be great. Thanks a bunch!!!

6 replies

jmp59 Posts 28813 Registration date Tuesday June 8, 2004 Status Contributor Last seen November 25, 2015 256
Jan 5, 2009 at 02:29 PM
Hello,

Try a System Restore to the most recent point before the sound card quits working.

Vista https://www.microsoft.com/en-us/windows/
XP http://www.microsoft.com/windowsxp/using/setup/support/sysrestore.mspx
0
Kermy Posts 1 Registration date Sunday January 4, 2009 Status Member Last seen January 5, 2009
Jan 5, 2009 at 03:03 PM
i tried all the restore points on my pc and none of them where successful. What should i do next????
0
jmp59 Posts 28813 Registration date Tuesday June 8, 2004 Status Contributor Last seen November 25, 2015 256
Jan 6, 2009 at 04:56 AM
U have to re-install ur sound card.

Tell the model of ur computer and I'll search for the driver u need and give u the link to download it.

... and if u r not a newbie the support website for eMachines is here
0
I've already tried out the emachines website, and it looks like they are having scripting difficulties on there page. So there site is not working properly. I have an emachines w3644, and the card with no driver is called audio driver on high definition audio bus.
0
jmp59 Posts 28813 Registration date Tuesday June 8, 2004 Status Contributor Last seen November 25, 2015 256
Jan 7, 2009 at 04:26 AM
Click here ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33501-34000/sp33867.exe to get the driver of the "Microsoft Universal Audio Architecture (UAA) Bus Driver for High Definition Audio".

UAA is a windows patch. U must install it before running the driver of ur sound card.
0
i formated my pc compaq s5100uk and now dont have sound. what do i do to solve this problem/
0

Didn't find the answer you are looking for?

Ask a question
jmp59 Posts 28813 Registration date Tuesday June 8, 2004 Status Contributor Last seen November 25, 2015 256
Mar 7, 2009 at 12:37 PM
U have to re-install ur sound card.

Download and run this driver : ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp26001-26500/sp26412.exe
0
i have the same computer and i had that problem today...i reinstalled windows and had to download all new drivers i had a problem with the sound drive.....when your installing your drive and you put it to your desktop then unzip it to the cab... go into the HD sounds cab and go into the files and there will be one that says configure or something like that click on it and a install setup should come up... it worked for me......
0