My computer beeps 3 times and monitor has no signal!! [Solved/Closed]

Posts
12
Registration date
Saturday July 6, 2013
Status
Member
Last seen
July 11, 2013
-
Hello,
hey I have a dell dimension 4400 and I just got his new video card called ati radeon 9700 and I opened up my pc and swiched that video card with the old one I had ! and I took the molex connecter ithnk called p7 andi plugged on the side of my video card and closed my computer and plugged everything in and all of a sudden I plug in the power supply and the screen says no signal and the pc beeps three times ! I don't know what that means I mean I haven't touched anything else but the molex connecter ! SOI COULDN'T BE ANY THING ELSE besides the fact I have to get a new power supply!ANYWAY PLEASE HELP!!!!!!!!
See more 

2 replies

Best answer
approved by Jean-François Pillou on Dec 1, 2018
Posts
2403
Registration date
Sunday September 23, 2012
Status
Moderator
Last seen
December 13, 2018
455
36
Thank you
Hi Etsuko steal ayumi,

It has been correctly pointed by jack4rall that 3 beeps from `Dimension 4400' indicates that a failure occurred in the first 64 KB of memory. The suggested fix is to re-seat the memory modules.

If the issue still persists remove the Video card from the machine and check with the old Video Card if it works. This computer was shipped with 250 watts Power Supply. For this video card ATI recommends a 300 watt power supply or greater to ensure normal system operation where a number of other internal devices are installed. Click on this FAQ here to know more.


Thanks & Regards
Zohaib R
#iworkfordell

Say "Thank you" 36

A few words of thanks would be greatly appreciated. Add comment

CCM 5623 users have said thank you to us this month

Etsuko steal ayumi
Posts
12
Registration date
Saturday July 6, 2013
Status
Member
Last seen
July 11, 2013
-
Thank u.
i just had that problem on my pc a compac done what you said reseat ram bingo thanks i owe you 1
Posts
6498
Registration date
Sunday June 6, 2010
Status
Moderator, Security contributor
Last seen
December 30, 2015
1741
12
Thank you
Hello,

Try this 1

If you notice that your CPU fan is running but there is no display in the screen,

then remove the RAM from the slot, clean it and place it back properly or try

another slot.

If you have no idea about RAM, then click on the below hyperlinks "Images".

RAM

Removing a RAM

Check your RAM also. Even bad RAM will result in display problem.

If you are having two RAMs then remove it, place only one RAM and check the

display. If you failed to get any display then change the slot. If you still failed to

get the display then try the above procedure with the other RAM.

Good Luck
Thank you very much you kind soul. It worked.
I'd tried it early but doesn't work. In past computer starts randomly when I was restart it in the button again and again. But now it's not working. Please help send me the help to ***@***
Just followed your instructions as my arcade game was doing the same thing. And it worked!! Awesome Thank you!
It's done that a few times in the past and luckily just starts working again randomly but that could be after months of not being able to use it. So thanks again for your help!