PC suddenly stops/no signal detected

Posts
12
Registration date
Monday October 22, 2018
Last seen
November 25, 2018
-
Hello,

After having solved my problem a few days ago, holding the power button 1 minutes, removing the power cord, problem came back Today and this solution did not help :/ (https://ccm.net/forum/affich-35484-monitor-gets-no-signal-computer-won-t-boot)
The PC suddenly shuts down (monitor and I can hear the speakers stop too) but PC remains alive with the blue light.
I really don’t know what it can be.

My config:
- Win 10 Pro
- 2x 8 Go Ram. (Hyperx)
- Intel i7-6700 @ 3,40 GHz
- Gigabyte PC
- Graphical NVIDIA GeForce GTX 970
- power supply (new) Corsair VS650

Currently I can make retrieve the monitor signal after several tries, removing ram and put it again in the slot, and again holding power button.
I know this will happen again. And I would definitely like to get rid of this situation. If anyone has a path...

Thanks :)
See more 

Your reply

3 replies

Best answer
Posts
50286
Registration date
Monday February 1, 2010
Last seen
November 22, 2018
19974
1
Thank you
Hi Marcellus,

I can't guarantee a solution tonight.

Holding the power button only works for laptops to eliminate "flee" power. In such a case not only the power cord must be removed but also the battery.

Is this a Gigabyte desktop or laptop?

When the signal is interrupted, how long have you been using it, hours, days?

When the signal is interrupted can you still hear the fan or the hard disk spin or is it totally dead?

Regards

Say "Thank you" 1

Glad we were able to help! Love us? Write us a review! Rate CCM

CCM 4636 users have said thank you to us this month

Ambucias
Posts
50286
Registration date
Monday February 1, 2010
Last seen
November 22, 2018
19974 > MarcellusWalls
Posts
12
Registration date
Monday October 22, 2018
Last seen
November 25, 2018
-
Okay, here I am at supper time, I will get back to you in the morning for troubleshooting.

P.S. The light on a disk, just means that the power is on. It has to spin.
MarcellusWalls
Posts
12
Registration date
Monday October 22, 2018
Last seen
November 25, 2018
-
Issue happened again. I could detect that a USB port with software licensing key did not show the light when I restart the PC.
Don’t know how to check for the Hard Drive.

This PC has been fully checked by local repair centre in August. They probably missed a detail :(

Good night.
Ambucias
Posts
50286
Registration date
Monday February 1, 2010
Last seen
November 22, 2018
19974 > MarcellusWalls
Posts
12
Registration date
Monday October 22, 2018
Last seen
November 25, 2018
-
HI Marcellus

Lets see if you have any corrupted files

Use the procedure for Windows 10 in this link below and tell me the messages you get if any.

https://support.microsoft.com/en-us/help/929833/use-the-system-file-checker-tool-to-repair-missing-or-corrupted-system
MarcellusWalls
Posts
12
Registration date
Monday October 22, 2018
Last seen
November 25, 2018
-
Hi!
I'll do it tonight and let you know.

Thanks :)
MarcellusWalls
Posts
12
Registration date
Monday October 22, 2018
Last seen
November 25, 2018
-
Hi again.
Windows Resource Protection did not find any integrity violations. This is the result.
Respond to Ambucias
Posts
11185
Registration date
Monday June 3, 2013
Status
Contributor
Last seen
January 22, 2019
1917
0
Thank you
What model of Gigbyte MB is it? You may have to open up the case, as there is going to be a REV number. It is important that you try to get the correct REV number, as each REVision has its own BIOS update. I am guessing that there may be a BIOS update that needs to be applied based on the Hardware you listed.
MarcellusWalls
Posts
12
Registration date
Monday October 22, 2018
Last seen
November 25, 2018
-
Hi!
No problem for the delays. I’m abroad for few days
And please don’t be sorry :) this is just very nice to receive help so...
MarcellusWalls
Posts
12
Registration date
Monday October 22, 2018
Last seen
November 25, 2018
-
Hi!

Would you have any step to offer regarding this configuration?
Issue occurred again this yesterday night :/
ac3mark
Posts
11185
Registration date
Monday June 3, 2013
Status
Contributor
Last seen
January 22, 2019
1917 -
Marcellus-does this help out?

https://www.geforce.com/drivers

Have it auto detect the hardware, if it boots. I have seen one issue fixed by this before.
MarcellusWalls
Posts
12
Registration date
Monday October 22, 2018
Last seen
November 25, 2018
-
I come back to you after 10 days. I have updated the driver after your message. So far no more issue.
Thanks a lot for this little idea with a great result!
ac3mark
Posts
11185
Registration date
Monday June 3, 2013
Status
Contributor
Last seen
January 22, 2019
1917 -
I am glad you came back and gave us a try! Thanks for the feedback, most just abandon their problems even when fixed.
Respond to ac3mark
Posts
12
Registration date
Monday October 22, 2018
Last seen
November 25, 2018
0
Thank you
Hello!
Unfortunately, issue came back. In spite of the update of the driver.
Occurrence:
-Just closing Cubase Pro after several hours work.
- Closing a demo of Forza after 20 minutes (probably asking a lot to the GPU). It was the first time I played a game on this computer.
I hope these details can help :/.
Respond to MarcellusWalls