Wrong RAM inserted, Burnt motherboard?

Closed
etouble - Oct 30, 2009 at 07:46 PM
closeup22 Posts 8923 Registration date Friday May 15, 2009 Status Member Last seen October 7, 2010 - Oct 31, 2009 at 06:45 AM
Hello,I tryed to put in a DDR2 and DDR Ram at the same time in the computer! Anyways, was a bad idea! After I put in 512mb of DDR and 512of DDR2 and tryed to turn on the computer! The computer started for about 5seconds and then blank, a little smell like from moboard. After I unplugged it and plugged it back in it came on, I mean just the leds on the tower came on, does not react to key pressings, screen does not come on?! Tryed taking out the ram and trying one at a time, doesn't help! The rams do not look damaged! Motherboard fried, no signs on the outside! What should I replace!?

OK! After I cleared the CMOS! Here is how I did it! I unplugged the computer from the power! Took out the jumper and placed it on 2 and 3 instead of 1 and 2! After I had it there for like 3 seconds I put the jumper back! Plugged in the PC and tried starting it! The problem would resist so I repeated the steps to clear CMOS! This time around after clearing the CMOS second time, the computer doesn't even have LED coming on as it has had before and not fan/cpu running, in other words no reaction of any kind after I press the power button! I am buying new Mother board and new Rams also, could I have over cleared it, the CMOS? Why wont's the fans run and not reaction to a power button press?
Related:

1 response

closeup22 Posts 8923 Registration date Friday May 15, 2009 Status Member Last seen October 7, 2010 2,100
Oct 31, 2009 at 06:45 AM
hi there,

you did the wrong configuration

and plug wrong wires

check on your manual instruction book

Thanks
-1