Need For Speed Undercover Problems [Solved/Closed]

Jayxx9 - Dec 16, 2008 at 04:28 PM - Latest reply:  Mostacs
- Nov 30, 2017 at 03:10 PM
Hello,
i am having a problem with my newly bought game need for speed undercover both graphics and lag problem!

MY SPECIFICATIONS:
2g ram!
2x 2.6 ghz processor (intell cor2 duo or something like that lol)!
Nvidia Geforce 7300 gs (256mb)! (latest driver)(scince 2 days ago lol)
Windows xp!
dircet x 9.0!

Yesterday I scanned for viruses with Norton 360 avg ad aware spy bot etc and optimized my disk but still having lag problems wit nfs and nothing else! (disk is not scratched!)

My graphics Problem:

None of the lines are straight there all zigzgy! its hard to explain but you know in the program (paint) that comes with xp when you draw a diagonal line its not straight its zigzagy! thats what absolutley everything is like in nfs! ive done all the graphic options and resoulutions and stuff! I did notice by changing the resoloutin does make it better but its still not normal ive tried the auto config button on my moniter but still have the same prob! Is it a problem with game or pc!

My Performance Problem:

Just the normal lag lag lag lag mini freeze lag(lol) I tried lowering the graphics but nearly nill difference from highest to lowest! At the start of some vids it lags you can hear sound but not see the screen for only like 2 seconds( I think maybe thats just the game lol)

If you Have a soloutin tell me plz and if you have this game on pc tell me how it runs and your specifications! Replys are highly appreciated!

Jayden
See more 

19 replies

Best answer
A Geek named Nabster - Feb 19, 2010 at 05:14 AM
48
Thank you
To all the fellas that have a problem with running Undercover on Windows 7.(you know the black screen upon starting the game) It doesnt matter which build of windows 7 you Have. the sollution to this is to go to program files or which ever localtion you installed the game. Rename the "nfs.exe" to "nfsuc.exe" and go to the Undercover Icon on your desktop, right click and click properties. go to the target path and edit the "nfs.exe" to "nfsuc.exe"

e.g: "C:\Program Files\EA games\nfsuc.exe". Please note that this may not be the same target path as yours depending on which path you have installed the game.

Click apply and ok. then run the game.
note: this fix is only for gamers that encounter a black screen when starting the game in windows 7.

Thank you, A Geek named Nabster 48

Something to say? Add comment

CCM has helped 1899 users this month

vanosiris 1 Posts Saturday June 26, 2010Registration date June 26, 2010 Last seen - Jun 26, 2010 at 01:34 AM
Wow!!! Thank you so much. Your are genius. I've been having this problem for a month now. No one except you have the right answer and it was easy to understand. Thank you so much. God bless you.
this works , thanks a lot
But what about the bluescreen problem??
THANKS MAN>>> U R AWESOME>>
Not all hero wear capes but you saved me. This game didn't wanna work yesterday and I grinded thanks man. Quick and simple
11
Thank you
Hey I fixed the issue I had with nfs undercover After doing some research and reading other forums it seems that anything with a core 2 duo cpu or quad core runs the game like absolute crap.


I set the processor to affinity and it ran fine.

So how do I set the processor affinity?
1)In Windows open up your game or application. If you are in a game press Alt+tab to come out.
2)Open up Windows Task Manager (Ctl+Alt+Del).
3)Click on the Processed tab and find your game or application
4)Right click on the game or application and select Set Affinity.
5)You will see CPU0 and CPU1 checked. Uncheck either one.
6)Click OK
7)Go back into your game or application and you will now be running your program on one core."

I have to admit its pretty pathetic that very little effort or thought went into the testing of this game before they released it on the shelves.

Give it a try
hey your tip works...thanx pal...
This worked to me.... how you discovered that ?

This is problem of the game or my cpu stinks ? (I´m using Atlhon64 X2 6000+)

I had bought a new video card and was the same problem....


Thank you so much for that
Hey Da,

Thanks for this tip this worked for me on ace driver GRID...
Unfortunately I have this really weird thing on need for speed shift...
I installed this hotfix for my graphic cards and since i've done this the gamee
show only when driving some black widows on the screen mostly on the place where a car is driving and they don't cover the whole car...
Before I installed this hotfix it runned perfectly... :S
I have a Core I7 2.67Ghz
MSI X58 Pro E motherboard
Radeon HD4800
6Gb RAM
1Tb HD
Should I uninstall my drivers and install again without hotfix or is there another way to fix this issue?...
I hate installing drivers and all that crap it's too risky :S

Thx in advance
se alguem tem o registration code do need for speed undercover por favor mandem po meu correo por fazor agradecia emensso,felix ano novo..


Email Id removed for security
uuuu alll r foool u don have any idea of gaming..............dude
4
Thank you
OK guys,

i may be a bit late to this thread. But I would like to share my experience with this issue.

My system:

Intel Core 2 Quad @ 2.66 GHz
4 GB RAM
64 Bit - Win 7

I never used to have any issues with the game on vista 64 bit. But with Windows 7, I had. I tried a lot of things from different people. However, When I changed my Bit Defender 2010's "Game Mode" ON. the problem resolved. It's just bizarre because I did have BitDefender installed even when I had vista. Something to do with Windows 7, Bit Defender & NFS Undercover Combo.

So, there you go. Try disabling any Anti-virus you may have on your system.

P.S. Please do not delete your Anti-Virus. Your system could get affected with virus within 4 min. according to the latest internet stats.

Cheers,
1
Thank you
i Cabt open Nfs undercover
1
Thank you
do you have your drivers installed
1
Thank you
i have downloaded need for speed undercover from vuze and then successfully installed it with the key. but when I trying to run the game its asking me the registration code. and now its not accepting the code I am getting from the nfs undercover key generator. plz help me to solve this problem.
Email Id removed for security
0
Thank you
GL:5538 is not found
0
Thank you
it works on my computer on low perfect and I have ati x1050
0
Thank you
hi.. I have a problem I have resolution to big and I want to change and I can t why ????