PC won't boot only turns on with a memory in the first slot [Solved]

Posts
2
Registration date
Friday November 23, 2018
Last seen
November 24, 2018
-
Hello,
My PC has a strange behavior, recently I did a cleaning because it had too much dirt, I clean all the mobo and I put thermal paste to the cpu. The problem is that after this, when I turned it on I realized that it only turns on with a memory in the first slot. The second slot for some reason doesn't work, and if I put a memory there, the pc turns on and off in an infinite loop. Analyzing I think the problem could be some bent pin of the mobo. Here is a picture of the 4 pins that I suspect are bent.

Mobo: Asus H81M-K

Is that the problem, or is it normal? Thank you very much!


System Configuration: Windows / Firefox 63.0
See more 

Your reply

1 reply

Best answer
Posts
405
Registration date
Friday October 26, 2018
Status
Moderator
Last seen
January 21, 2019
21
1
Thank you
Hi

How did you clean your machine?

Say "Thank you" 1

Glad we were able to help! Love us? Write us a review! Rate CCM

CCM 4548 users have said thank you to us this month

utalotta
Posts
2
Registration date
Friday November 23, 2018
Last seen
November 24, 2018
-
With a flannel cloth and some delicate parts with a small brush
Jules_St-Germain
Posts
405
Registration date
Friday October 26, 2018
Status
Moderator
Last seen
January 21, 2019
21 > utalotta
Posts
2
Registration date
Friday November 23, 2018
Last seen
November 24, 2018
-
Cleaning should only be done using compressed air. You might have damaged or short circuited some component.
Respond to Jules_St-Germain