Audio drivers for dell vostro 1014

Closed
babar - Oct 2, 2010 at 05:51 PM
 Sunny - Dec 22, 2015 at 06:56 AM
Hello,
I just reinstalled windows xp and i'm having trouble installing audio drivers for dell vostro 1014. I get this message "driver installation failed: Could not find the

MEDIA device for this driver". I would really need some help, because the solutions I found on this issue didn't solve anything. thank you


5 replies

Blocked Profile
Oct 14, 2010 at 02:39 PM
Hi,

Have you installed original Microsoft or the modified versions you get on web with cracks ?

Thanks
6
Blocked Profile
Oct 14, 2010 at 06:32 AM
Hi there,

You can also have the direct download links to the specific driver that you are missing by using the Driver detective application.

Thanks.
2
Hello,
I just reinstalled windows xp and i'm having trouble installing audio drivers for dell vostro A840. I get this message "driver installation failed: Could not find the

MEDIA device for this driver". I would really need some help, because the solutions I found on this issue didn't solve anything. thank you
1
jack4rall Posts 6428 Registration date Sunday June 6, 2010 Status Moderator Last seen July 16, 2020
Oct 14, 2010 at 06:49 AM
Hello,
Try this 1.
Click on the below link and download the files.
http://ftp.us.dell.com/chipset/R189723.exe
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp32501-33000/sp32646.exe
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp34001-34500/sp34386.exe
http://ftp.us.dell.com/audio/R192894.EXE
http://ftp.us.dell.com/comm/R190098.exe
First uninstall the drivers if you installed any. Then install the files above files in the given order.
Good Luck.
0
I have same problem that no audio device is installed in my Dell vostro 1015 with Window 7 Ultimate. I tried a lot of thing to resolve this problem but failed.
Kindly help me to resolve this.
0
jack4rall Posts 6428 Registration date Sunday June 6, 2010 Status Moderator Last seen July 16, 2020
Oct 2, 2010 at 05:59 PM
Hello,

You can download the driver from the manufacture website.

Click on the below link and follow the instructions.

http://support.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?os=WW1&catid=-1&dateid=-1&impid=-1&osl=EN&typeid=-1&formatid=-1&servicetag=&SystemID=VOS_N_1014&hidos=WLH&hidlang=en&TabIndex=&scanSupported=False&scanConsent=False

Note: Some devices may not function properly if the drivers are installed out of

order. For more information click on the below link.

http://support.dell.com/support/topics/global.aspx/support/downloads/en/driver_install_order?c=us&cs=19&l=en&s=dhs&~lt=print

So try installing the chipset drivers first and then audio drivers. If the problem

still exists, try updating your BIOS.

Good Luck.
0

Didn't find the answer you are looking for?

Ask a question
goood
0