ITunes won't work [Solved/Closed]

Report
-
 Jimmerz -
Hello,



I am running Windows XP on my desktop. I have been using Itunes for years and it has worked fine till about two weeks ago. I had been having issues with my computer being very slow so I began using several freeware programs to clean up my computer. I used Repair Doctor, AVG PC Analyzer, PC Pitstop, Glary Utilities, and Advanced System Care. I discovered that ITunes was no longer usable after using AVG PC Analyzer. I have gone back and reversed all the changes that I made using PC Analyzer and have also used Windows System Restore to go back to a time previous to most of the clean up activities. I have uninstalled ITunes several times and then reinstalled using various combinations of installing ITunes and QuickTime. QuickTime is working fine, but ITunes is not working. I click on the ITunes icon and nothing happens. Any suggestions? Plz help.

6 replies

Posts
4521
Registration date
Thursday August 19, 2010
Status
Moderator
Last seen
August 3, 2016
912
Greatings!
It's your freeware programs that detected iTunes like a potentially dangerous program and add it to their unwanted programs that's why you can't open it. You need to add itunes.exe to exclusions unwanted programs from your freeware programs.
1
Thank you

A few words of thanks would be greatly appreciated. Add comment

CCM 5808 users have said thank you to us this month

Thank you. I'll try that. I appreciate the help.
bionik
Posts
4521
Registration date
Thursday August 19, 2010
Status
Moderator
Last seen
August 3, 2016
912
You're welcome! :D
I have the exact same problem, did you get a fix for it?
The comment below by bionik sent me in the right direction.

bionik 71Posts August 18, 2010Registration date December 24, 2010Last seen Dec 19, 2010 3:01pm GMT
Greatings!
It's your freeware programs that detected iTunes like a potentially dangerous program and add it to their unwanted programs that's why you can't open it. You need to add itunes.exe to exclusions unwanted programs from your freeware programs.

I had recently acquired and ran Advanced SystemCare PRO v3. I just took the program off my computer, rebooted and the problem was solved.