Start up! No picture! after jumper reset, work once!

Closed
Report
Posts
2
Registration date
Wednesday May 29, 2013
Status
Member
Last seen
May 30, 2013
-
Posts
2
Registration date
Wednesday May 29, 2013
Status
Member
Last seen
May 30, 2013
-
hi, my main issue is:

i turn on my pc, beeps once, then got

" shows floppy disk(s) fails (40)

CMOS checksum error defaults loaded.
Warning! CPU has been changed or CPU Ratio Changed fail.
Please re-enter cpu settings in the cmos setup and remember to save before quit!

Press F1 to continue, Del to enter SETUP".


*** No matter the changes i do on bios or even if i just press f1, ( im able to load windows) i need to reset jumper (battery) every time i turn pc back on, otherwise i got no pic on monitor ***

already followed https://ccm.net/faq/618-cmos-checksum-error-default-loaded#solutions, unsuccessful.

thanks in advance, for any feedback you may provide regarding this issue.

2 replies

Posts
6428
Registration date
Sunday June 6, 2010
Status
Moderator
Last seen
July 16, 2020

Hello,

Try this 1

1) Press the "Del" key to enter into the "Setup" --> Load default settings -->

Disable your "Floppy Drive" --> Set the first boot device as "Hard Drive" -->

Save the settings and exit from the BIOS.

2) If settings are getting changed every time when Switching ON then you need

to replace the CMOS battery and then follow the Step 1 once again.

Click on the below hyperlink "CMOS Battery" if you don't have any idea about the

CMOS battery

CMOS Battery

Good Luck
Posts
2
Registration date
Wednesday May 29, 2013
Status
Member
Last seen
May 30, 2013

Thanks for your response "jack4rall"

tried unsuccessful.

please keep in mind my main issue is no picture.
... In my case being reset to defauld, can be temporary solution.

for example:
1) got no pic, change battery, or jumper reset give me cmos msg but if I press F1 I'll be able to load windows.
2) turn PC off, tried turn it on again no pic.
3) battery change or jumper, got cmos del to bios option, got to bios tried change setting F10 to save, got no pic... Need to jumper reset, lost changes!
4) jumper reset, turn on got pic, let say decide ho ctrl+alt+del, got no pic, need to reset... :(