Beeps on startup and no display [Solved/Closed]

rizzfuzz 3 Posts Sunday February 15, 2015Registration date February 16, 2015 Last seen - Feb 15, 2015 at 02:03 PM - Latest reply: rizzfuzz 3 Posts Sunday February 15, 2015Registration date February 16, 2015 Last seen
- Feb 16, 2015 at 10:50 AM
Hello,

I tried accessing the boot menu on my pc today by pressing f12, and my pc turned off. When I turned it back on it kept beeping 3 times with the last 2 closer to eachother.

Specs: nvidia gtx 760, intel i5 4440 and a single 8gb ram card

I tried removing my ram card and putting it back in, that did not work.
See more 

3 replies

Best answer
xpcman 19040 Posts Wednesday October 8, 2008Registration dateModeratorStatus June 20, 2018 Last seen - Feb 15, 2015 at 02:17 PM
1
Thank you
3 beeps is normally telling you that the RAM has a problem:

Once again remove the RAM from the slot, clean it and place it back properly or try another slot.

Check if you are able to get the display from the on-board VGA.

You might also try removing the CMOS battery to reset the BIOS.

Good Luck

Thank you, xpcman 1

Something to say? Add comment

CCM has helped 1818 users this month

rizzfuzz 3 Posts Sunday February 15, 2015Registration date February 16, 2015 Last seen - Feb 16, 2015 at 10:11 AM
thanks for reacting ao fast

I have removed and re attached my GPU and put my ram in another slot, but when I boot my pc now it beeps 4 times and I still dont get a display
rizzfuzz 3 Posts Sunday February 15, 2015Registration date February 16, 2015 Last seen - Feb 16, 2015 at 10:50 AM
0
Thank you
Okay I fixed it.
And I feel dumb.

The thing was that by pressing f12 the menu opened on both screens at the same time and then it shut off.

Now, after removing and plugging everything back in, I decide to boot with only one screen attached.

Guess what. It works.