No display on new built computer

-
Hi Guys i hope you could help me with this one,

Specs: i3 8350k Intel Core 8th Gen
: Z370 ASUS Prime
: Cooler Master ML240L
: Hyperx Fury DDR4-2666 8gb
: Galax EXOC 1070 White
: Corsair 650w Modular PSU
: Samsung 120gb SSD

I built a system a few days ago and all is working but the problem is it didn't post and nothing on screen, no beep also even if i don't put any ram on it, i tried resetting the cmos, 1 stick of ram and trying each slot, re seat all components , doubled check the connection of the psu to the motherboard nothing happened so i tried some parts to my other computer, the memory and psu is running okay when i plugged it on the 2nd computer , so i thought it was the motherboard , so i bought another one but the same thing happened. Really appreciate it if u could give me some thoughts.

Thanks in advance!
See more 

Your reply

1 reply

Posts
10917
Registration date
Monday June 3, 2013
Status
Moderator
Last seen
December 11, 2018
0
Thank you
Your RAM is at the lower end, and may need to be overclocked according to install instruction set!
4000(O.C.)/3866(O.C.)/3733(O.C.)/3600(O.C.)/3466(O.C.)/3400(O.C.)/3333(O.C.)/3300(O.C.)/3200(O.C.)/3000(O.C.)/2800(O.C.)/2666(O.C.)/2400(O.C.)/2133 MHz Non-ECC, Un-buffered Memory

Did you set up the boot to support SSD?

take a look here:
https://www.asus.com/us/support/FAQ/1029953


jux007
Posts
2
Registration date
Sunday April 8, 2018
Last seen
April 11, 2018
-
thanks for your info
actually i tried a different ram , gskill tridentZ 3000 still nothing happened , even if i dont put a memory on it still no beep
ac3mark
Posts
10917
Registration date
Monday June 3, 2013
Status
Moderator
Last seen
December 11, 2018
-
DId you place the speaker? It wont beep unless you install the speaker! If you installed the piezo speaker, adn still no beep, might be a bad MB! Did you use an ESD strap when building?
jux007
Posts
2
Registration date
Sunday April 8, 2018
Last seen
April 11, 2018
-
of course i installed it , tried 3 speakers and still no beep, i always use ESD strap when building, last one thing i wanna know if its working, the PROCESSOR! how can i test my processor wether it's working or not?
ac3mark
Posts
10917
Registration date
Monday June 3, 2013
Status
Moderator
Last seen
December 11, 2018
-
Do you have a high-reliability test rig? Didn't think so! I am sorry for offending you by asking so many important details.
Respond to ac3mark