How get Creative Webcam Live! work in W-Vista [Solved/Closed]

PD2000 - Nov 28, 2008 at 11:59 PM - Latest reply:  hungover
- Jul 8, 2013 at 04:21 PM
This how you get your Creative Webcam Live! working in Windows Vista.

1)Go to cd rom Drive where your Cd is highlight it click right mouse explore cd.
2)Highlight the Demo shield muti CD Launch Install Shield. Right click mouse open
Properties
3)Go to Campatibility.
4)click on [Run] Windows sever 2003 (Serivce pack 1) then hit apply close it
5)Double click Demo shield muti CD Launch Install Shield it should load then click next
to install.
6)this should solve lot people problems with there webcam Cd drivers working in Windows Vista.
See more 

21 replies

0
Thank you
Thank you.. thank you.. you are brilliant which in turn made me look brilliant...

Happy New Year..

Cyn
0
Thank you
Excellent. Thanks very much for posting this!
0
Thank you
I tried exactly that, but it tells me that an error occured while setting up the driver. I have a dual-core x64 AMD Vista and the driver doesn't seem to be compatible with x64!

Any ideas?
Hope someone already helped you - I also have AMD 64 and the method works perfectly. The only problem is to find Demo 32 Instal Shield - also you need "normally" restart CD but then it will install perfectly.
i have the same problem, but I dont have the CD anymore....
0
Thank you
AMAZING!!! It really works! Great trick - thank you :D
*The Unpredictable* - Jul 8, 2009 at 07:40 PM
0
Thank you
THANKS I OW U ! I installed Windows 7 but my webcam suports only XP so your solution works prety well I tested on games 2 !!!
0
Thank you
wow thanks for this I was about to spend £60 on a new cam tommorrow I downloaded the 64bit and installed it and it worked a treat thanks guys
i have windows vista 64bit ultimate and it worked perfect :)
Any windows & driver for Creative WebCam Live|Pro?
0
Thank you
I tried the advice to get my Creative Live! Camera working on my version of Vista (32 bit) and it didn't work. Install program locked up after I reset the configuration to the Service Pack that you instructed to do.
Any other "solutions" suggestions would be great if they are out there.
I guess I will call Creative and see what they tell me.

Sam
0
Thank you
Software installed but cam still looks for driver :( and software doesnt find the cam HELP
0
Thank you
I am using Windows 7 X64 and this driver worked fine without turning on compatibility mode.

http://support.creative.com/downloads/download.aspx?nDownloadId=9241
Victim......what did you have to do to get it to install properly? I downloaded the driver and installed it without any luck. The installer unpacked the files without any issue, but Windows 7 64Bit could still not identify the drivers.
well...you must go to device manager...and install the driver manually..i did so...and it worked.. :D

just point to the extracted folder
This guy is full of it.. I do IT, and none of the creative drivers work, no MATTER WHAT, I've tried every single way possible and every Live! webcam driver, even the hidden windows 7 creative drivers page and Windows 8 beta driver page on the official site. None of the drivers work if you download them. It seems the disk may work if you still have it, according to the few people above, but I dont have it, and am now SOL (stuck like chuck) with no webcam because I upgraded my windows past WinXP. Believe me, I tried it all and have a degree in computer science so I know what I am talking about.
0
Thank you
ive just tried the link too

http://support.creative.com/downloads/download.aspx?nDownloa­dId=9241

doesnt work for me either windows 7 64 bit ultimate.
worked under Win 7 32bit (I did the 'compatibility' thing (compatibility for Win 7) in 'properties' before installing. Thank you!
0
Thank you
any time I us my cam I cant cause faces come up al the time and its doing my head in please help .. emial me 2 help lilorocks@hotmail.co.uk thanks
Eaglezero6205 - Aug 29, 2010 at 03:49 PM
0
Thank you
I went to the Creative website and downloaded the latest driver but when I try to run the driver I downloaded from the website It starts and runs unpacks and then it says Error and makes me close the install. I tried to Update the driver manually through Device Manager and I went to add new device but it wont even sense their is a new device. And when I plug in the camera it Makes the deive noise twice in quick rhythm like it senses and then doesn't want to. My cam is in good condition I have the driver disk still and I payed alot for this cam a while back any help would be appreciated.
Ambucias
Posts
55821
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
November 14, 2018
- Aug 29, 2010 at 04:10 PM
Hello,

Some devices don't need to be upgraded or they go haywire. I suggest that you remove all drivers and reinstall the original.

Regards
Eaglezero6205 - Aug 29, 2010 at 04:58 PM
0
Thank you
I completely installed the programs and now I reinstalled Unsing COmpatibility Windows Server service pack 3 and I got to the Device and it say the drivers are not instlled even though I jsut Installed them I search Auto and manually for my drivers while disk is in and nothing I search manually for the update I downloaded and nothing.