Mail.com POP (IMAP) settings outlook [Solved/Closed]

Report
-
 hernezto -
I got my mail.com email working using the following settings:

Account type: Choose IMAP
Incoming mail server: pop.mail.com
Outgoing mail server (SMTP): smtp.mail.com

Fill in all the required fields and click More Settings

Click Advanced and in the Incoming server put 143 and Outgoing server put 587

Now click Outgoing Server and tick My outgoing server (SMTP) requires authentication

Good luck

4 replies

Hi,

This is how I got it to work:

I looked at the settings that were automatically populated on my iphone and used them on my Outlook.

Don't forget that for user_name == ***@*** or ***@***
  • Account Type: IMAP:
  • Incoming mail server: imap.mail.com
  • Outgoing mail server: smtp.mail.com
  • In Advanced: Server Port Numbers:
  • Incoming server: 143 (Incoming and outgoing encryption connection-> Auto)
  • Outgoing server: 587 (Choose more setting -> Outgoing Server -> check "My outgoing server (SMTP).....")


Thanks!
50
Thank you

A few words of thanks would be greatly appreciated. Add comment

CCM 3939 users have said thank you to us this month

Worked! Thank you.

tks so much
Awesome, thanks!
thank you it works

Hi,

Thanks for sharing,

Cheers:)
This is it!!!!! The only useful topic concerning this issue!!!

With your help I can finally use Outlook to send emails THANKS
Took some time to make it work using POP3:
Incoming mail server: pop.mail.com
Outgoing mail server: smtp.mail.com
In Advanced: Server Port Numbers:
Incoming server: 110 (unchanged)
Outgoing server: 587 (as suggested)
In Outgoing Server: all left blank

Thanks for pointing in the right direction! :)
YAY this worked for me too after looking at many unhelpful tips! Thanks
THANK YOU, been looking like crazy for an answer that actually works. Life saver!
Anonymous - Jan 4, 2013 06:06PM
Took some time to make it work using POP3:
Incoming mail server: pop.mail.com
Outgoing mail server: smtp.mail.com
In Advanced: Server Port Numbers:
Incoming server: 110 (unchanged)
Outgoing server: 587 (as suggested)
In Outgoing Server: all left blank

THIS WORKED AWESOME. THANK YOU!!!
Posts
2
Registration date
Sunday June 19, 2011
Status
Member
Last seen
May 5, 2014

Thank you very much for this.
Spent a lot of time to find this answer!!

M