No audio device

Solved/Closed
urbanchaos Posts 6 Registration date Saturday January 28, 2012 Status Member Last seen January 29, 2012 - Jan 28, 2012 at 04:36 AM
Bionik Posts 4233 Registration date Thursday August 19, 2010 Status Moderator Last seen August 3, 2016 - Jan 28, 2012 at 04:28 PM
Hello,


ok i have try all the suggestion to enable the device like Go to Start->Settings->Control Panel->Adminstrative Tools->Services its say has started but no audio device right click "my computer"click "manage"click "device manager"click "sound,video and game controller
open(audio codes,legacy audio driver,legacy video capture device,media control devices,video codes) it say working properly but it say location unknown i have try so much suggestion but it wont work can someone please help me

2 replies

Ambucias Posts 47356 Registration date Monday February 1, 2010 Status Moderator Last seen September 1, 2021 11,233
Jan 28, 2012 at 05:11 AM
Dear Chaos,

I'm sure that if you reinstall the driver the problem should be solved.

I suggest that you go to the manufacturer's website, download and install the driver.
1
urbanchaos Posts 6 Registration date Saturday January 28, 2012 Status Member Last seen January 29, 2012
Jan 28, 2012 at 12:40 PM
and what is the website should i go if im using windows xp sp 2?
0
urbanchaos Posts 6 Registration date Saturday January 28, 2012 Status Member Last seen January 29, 2012
Jan 28, 2012 at 12:57 PM
i dont know wich site because there is no any realtek or creative support in my hardware there is only "audio codecs,legacy audio driver,media control devices,legacy video capture device,and video codecs"
0
Bionik Posts 4233 Registration date Thursday August 19, 2010 Status Moderator Last seen August 3, 2016
Jan 28, 2012 at 02:39 PM
Greetings,

Let me know your computer complete model number. For that, click on the below link and download the file:
https://ccm.net/downloads/security-and-maintenance/4993-cpu-z/

Extract it --> double-click on CPUZ ---> then click on "Mainboard" tab and let me know the Manufacturer , Model with rev number, Chipset & Southbridge and I'll be happy to give you a link to download your drivers.

Regards!
1
urbanchaos Posts 6 Registration date Saturday January 28, 2012 Status Member Last seen January 29, 2012
Jan 28, 2012 at 04:12 PM
manufacturer : ECS
model : H55H-M 1.0
rev : 18
chipset : intel ID0040
southbridge : intel ID3B06
0
Bionik Posts 4233 Registration date Thursday August 19, 2010 Status Moderator Last seen August 3, 2016
Jan 28, 2012 at 04:28 PM
Ok,

Go to the link below and download your sound driver then re-install it:
https://www.downloadplex.com/Drivers/Sound-Multimedia/OTHERS/ecs-h55h-m-v1.01.1-motherboard-via-high_388543.html

Good Luck!
0