Problem with Network Controller driver not loading [Closed]

Report
Posts
2
Registration date
Tuesday February 26, 2013
Status
Member
Last seen
February 27, 2013
-
Posts
2400
Registration date
Sunday September 23, 2012
Status
Moderator
Last seen
December 13, 2018
-
Hello,
I reloaded Windows 7 on my Dell Inspiron N5040 yesterday and the driver for the Network Controller failed to load. I have looked on the Dell website and what seems to be all over the internet for this driver to correct the issue, but cannot find it. Anyone know where I might be able to find this driver?

Any help is appreciated.

5 replies

Posts
2400
Registration date
Sunday September 23, 2012
Status
Moderator
Last seen
December 13, 2018
519
Hi jmstrfrye,

I can help you identify and download the appropriate drivers for the Network Card in your Dell Inspiron N5040. I have added you as a friend. Please accept my friend request. I am sending you a private message as well. Respond to the message and provide the system's Service Tag so I may access your system records and check for the correct drivers.

Please do write back to us.
Posts
2400
Registration date
Sunday September 23, 2012
Status
Moderator
Last seen
December 13, 2018
519
Hi jmstrfrye,

I have the System Detail for your INSPIRON N5040. If you need the Onboard Network Card Drivers you can download it from the below mentioned link:

http://downloads.dell.com/FOLDER97296M/1/R307625.exe

The wireless card in the machine is "Wireless WLAN 1502 Half Mini-Card, 802.11 b/g/n". Please download the drivers from here:

http://downloads.dell.com/network/R302518.exe

Please revert for clarification.
Posts
2400
Registration date
Sunday September 23, 2012
Status
Moderator
Last seen
December 13, 2018
519
Hi jmstrfrye,

I would like to know the exact issue you are facing with the Network devices. If there is any error message that you receive, please reply with the exact text of the error message.

Please do write back to us.
Posts
2
Registration date
Tuesday February 26, 2013
Status
Member
Last seen
February 27, 2013

The only message I would receive is the driver for the device failed to load, I did however find the correct driver on the atheros.official-drivers.com/ website.

Thanks for your assistance with this.
Posts
2400
Registration date
Sunday September 23, 2012
Status
Moderator
Last seen
December 13, 2018
519
Hi jmstrfrye,

I am glad to know that the issue has been fixed. I am sorry the drivers from the support site didn't work. As you mentioned that you downloaded the drivers from Atheros official site, I would request you to post the link from where you downloaded the drivers so that it helps other users.

Please do write back to us.