Help,laptop issue SEVERE

Solved/Closed
Posts
31
Registration date
Wednesday June 12, 2013
Status
Member
Last seen
January 23, 2014
-
Posts
2368
Registration date
Sunday September 23, 2012
Status
Member
Last seen
December 13, 2018
-
My xp laptop will not boot correctly,it will pass the xp boot screen then go blank and power light blinks. I have had it for less than a week

3 replies

Posts
2368
Registration date
Sunday September 23, 2012
Status
Member
Last seen
December 13, 2018
64
Hi TechnoFuz,

As you have mentioned there is no video only after the Windows Logo, this can possibly happen because of a faulty video card driver. Follow the steps below to uninstall/install the video card drivers:

1. Power on/Restart the computer.
2. Once the computer goes past the initial setup screen start tapping the F8 key on the keyboard.
3. It will show you Advanced Boot Options.
4. Select Safe Mode with networking and hit Enter.
5. After loading some initial drivers the computer will show you the Desktop with a low resolution. While you are still in Safe Mode uninstall/install the Video card driver from the Drivers Disc or by downloading.
6. If you need any help with the video card drivers installation, do reply with the Device instance ID of the video card driver.
7. To get the Device instance ID of the video card, right click the Computer/My Computer icon on the Desktop, select Manage, select Device Manager under Computer Management from the left pane, then expand Display Adapter from right pane. Right click the Device listed under Display Adapters, click properties, go to the Details tab, and then select Device Instance Id from the dropdown list. Make a note of this Device Instance ID.

Do reply with results.
Posts
31
Registration date
Wednesday June 12, 2013
Status
Member
Last seen
January 23, 2014
1
and these instructions are for XP?
Posts
31
Registration date
Wednesday June 12, 2013
Status
Member
Last seen
January 23, 2014
1
after i do #4,it shows a list of "system32\drivers\" files
Posts
31
Registration date
Wednesday June 12, 2013
Status
Member
Last seen
January 23, 2014
1
SUCCESS
Posts
31
Registration date
Wednesday June 12, 2013
Status
Member
Last seen
January 23, 2014
1
Thank you!
Posts
7
Registration date
Wednesday May 22, 2013
Status
Member
Last seen
June 13, 2013
2
Are you tried to boot in Safe mode ?also you can try "Last Known Good Condition " by pressing F8
Posts
2368
Registration date
Sunday September 23, 2012
Status
Member
Last seen
December 13, 2018
64
Hi TechnoFuz,

I am glad to know it worked. If you have any further queries please feel free to contact us.