No ineternet access from a VM server

Solved/Closed
saariko Posts 2 Registration date Wednesday February 25, 2009 Status Member Last seen February 26, 2009 - Feb 26, 2009 at 03:19 AM
 Blocked Profile - Feb 26, 2009 at 03:54 AM
Hi All,

I have a VM server which is part of the domain. It gets his TCP settings correctly

I can not access the web, not by name nor IP (this worked before)

it's a W2k3, and the same settings work on other machines, VM, W2K3 and also on the domain.

and I am pretty lost.

Here are some settings
ipconfig /flushdns - done

IPconfg /all
Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : OPTITEXWS
Primary Dns Suffix . . . . . . . : optitex
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : optitex

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : VMware Accelerated AMD PCNet Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-0C-29-71-63-65
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.8
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.254
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.2
192.116.202.222
213.8.172.83

nslookup www.walla.co.il
*** Can't find server name for address 192.168.0.2: Non-existent domain
Server: UnKnown
Address: 192.168.0.2

Non-authoritative answer:
Name: www.walla.co.il
Address: 192.118.82.140




Please advise, thanks

2 replies

saariko Posts 2 Registration date Wednesday February 25, 2009 Status Member Last seen February 26, 2009
Feb 26, 2009 at 03:42 AM
resolved.


There was a misconfiguration in my firewall
0
Blocked Profile
Feb 26, 2009 at 03:54 AM
i was about to say to you to check your firewall!!! :P
0