Activation Issues,Please Help!

Closed
Report
Posts
31
Registration date
Wednesday June 12, 2013
Status
Member
Last seen
January 23, 2014
-
Posts
47367
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
-
Hello,

I received a Toshiba L305 laptop for Christmas. After being sent back due to hard drive issues, I finally received it on 1-8-14. It was activated the day I got it. but yesterday(1-21) ,after restarting it to allow it to update windows,It has beemn popping up "Windows is not Genuine" messages. If I try to press activate,It says that the product key is invalid. I have used System Restore,sent it back to date 1-13,but it is still having activation issues. I do NOT have the product key sticker on the bottom of my PC. I know that a Windows PC that is not activated cannot receive windows updates,yet,I am still receiving updates. . Is This a virus? Please Help!



7 replies

Posts
47367
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,250
Hello

Toshiba ! Bad choice ! Was Windows 7 installed by Toshiba at the time of purchase or was it installed by someone else ?

@Ambucias...If I may sir....

@techno....if the license is valid, call the number on the software and register it. I have rebuilt HUNDREDS of WINDOWS pc that said my windows wasn't genuine, I call up with a VALID license (ya know, the one on the machine) and it goes away!
Hardware will change, and your license goes away because it was an OEM license... call em up if it is valid.



Posts
31
Registration date
Wednesday June 12, 2013
Status
Member
Last seen
January 23, 2014
1
I dont know. . .im only a geeky teenager,but when i got the PC,it was activated,yesterday,it started giving me "windows not genuine" messages,I have done system restore multiple ttimes,but still says not genuine.
Blocked Profile
CALL the 800 number if it is legit!
Posts
31
Registration date
Wednesday June 12, 2013
Status
Member
Last seen
January 23, 2014
1
What 800 #?? my dad got me this from ebay. . .
Posts
47367
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,250
Well, since you do not have the answers I want I am inclined to believe that your Windows 7 was previously installed on another computer and later installed on yours. Licences are good for only one computer, therefore your is considered illegal until your purchase the licence which should only cost a couple of hundred $

The reason it was previously activated was probably because it was cracked.

The last resort I suggest to get the laptop going is to restore it to factory settings following the following instructions which should get you the original o/s

https://ccm.net/faq/4811-restore-toshiba-laptop-to-factory-settings

Good luck
Blocked Profile
^^^^^^^^^^^^^^<<-----Bows to AMbucias!

@techno...you are far from geek....keep at it.

Every Project Has requirements. You must make certain your application meets all requirements. Make certain your hardware meets requirements. Plan your dive, dive your plan. Measure twice, cut once!
Posts
47367
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,250
hummm...

Thank you but...

Abucias?

P.S. Let it be know to the world that Ambucias leads all of hell's orchestras and commands 30 legions!
Posts
31
Registration date
Wednesday June 12, 2013
Status
Member
Last seen
January 23, 2014
1
HELP!
@Ambucias
@ac3mark

Im almost positive that its a virus. . . So, I ran a system restore to 5 days back. After it restarted and stuff, Everything was fine,I wasn't getting "Not genuine" messages. Then, I walked up to 711 . . blah. . .blah . .. blah, Once I returned,it was in sleep mode,so I pressed the power,It resumed windows. . . Once It Came on , "WINDOWS IS NOT GENUINE" !!! HELP!!!
Posts
47367
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,250
To help you and prescribe the remedy, I must make a diagnostic and to do so, I require a log.

1. Open this link and download ZHPDiag2 :

https://www.zebulon.fr/telechargements/securite/systeme/zhpdiag.html

(Don't be alarmed is the site is in French, it sometimes happens, the tool will take your system language and allow the download if you get a warning message.)

2. Save the file on your Desktop.

3. Double click on ZHPDiag.exe and follow the installation instructions.

(For Vista and Win 7 users, click right to ensure you execute with admin right)

The tool creates three icons ZHPDiag, MRB, and ZHPFix (If necessary,we will use ZHPFix after log analysis).

4. Double click on the short cut ZHPDiag on your Destktop.

5. If you need to change the language, click on the little house, (bottom right) and change to English

6. Click on the "Configure" button.

7. Click on the Magnifying glass with the + sign.

8. Click on "Search"

Wait for the tool to finished (maybe a long time)

9. Close ZHPDiag.

10. To transmit the report, click on this link :

https://authentification.site

9. Search the directory where you installed ZHPDiag (usually C:\desktop\zhpdiag.txt).

10. Select the file ZHPDiag.txt.

11. Click on "upload »

12. Copy the URL and post it here.

Best regards

Ambucias
Moderator /Security Contributor
Posts
31
Registration date
Wednesday June 12, 2013
Status
Member
Last seen
January 23, 2014
1
@amb
I will have that to you asap,Dr.Ambucias...
Posts
47367
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,250
I'll be here waiting, won't eat, won't sleep until I get it.

You also may have to wait because such reports are long and take time to analyze.
Posts
31
Registration date
Wednesday June 12, 2013
Status
Member
Last seen
January 23, 2014
1
ARE YOU TRYING TO MAKE ME HAVE A HEART ATTACK??? YOUR ZHP THING GAVE ME A BLUE SCREEN!!!!
Posts
47367
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,250
ZHP Diag never, but never gave a blue screen to anybody with a legitimate Windows license. ZHP Diag just scans what it's your computer's belly and produces a report.

There is no need for screaming, I am trying to help !

Did you download from the sick machine?

It seems there a few things you are not telling me.

Read this for your guidance

https://ccm.net/faq/4190-windows-genuine-validation

If you are sure about the legitimacy of your Windows, then try ZHP Diag in safe mode.
Posts
31
Registration date
Wednesday June 12, 2013
Status
Member
Last seen
January 23, 2014
1
Posts
47367
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,250
Thanks for the pics.

ZHP for sure did not cause the bsod but either a memory problem or graphic card issue.