One RAM slot not working? [Solved/Closed]

Audren21 4 Posts Friday May 23, 2014Registration date May 24, 2014 Last seen - May 23, 2014 at 06:46 PM - Latest reply:  Art
- Jan 14, 2017 at 04:00 AM
Hey there, I am using a quite old MSI 740GTM -P25 Motherboard with an AMD Phenom 2 X2 555, 4 Gigs of ram. Here's my problem, when I place both ram sticks (2x 2GB DDR2 Corsair) in the two available slots of the motherboard, once I boot it up, the computer won't boot. I get no signal. But if I put a ram in the first slot, the computer boots perfectly. I attempted putting the working ram onto the other slot but no avail. What can be the problem?
See more 

3 replies

Audren21 4 Posts Friday May 23, 2014Registration date May 24, 2014 Last seen - May 24, 2014 at 06:11 PM
0
Thank you
I cleaned the ram slot with Alcohol and a toothbrush and it is now working. Thanks for the help :)
Thanks Audren! This worked for me! I have now got 2/4 slots working (previously only 1/4 was working! :@). I'm guessing that the other two slots will also work but will need a bit more rigorous cleaning. But currently am happy that I got at least one out of the three that were not detecting cards at all to function!

I guess this happened cause I've never used any other RAM slots since I bought the PC, and the three unused ones have been eating dust for nearly four years now!
xpcman 19103 Posts Wednesday October 8, 2008Registration dateModeratorStatus July 17, 2018 Last seen - May 24, 2014 at 01:54 PM
-3
Thank you
It's possible the slot is broken. Physical damage is what happens most of the time.