Choose the program major problem!!!

Solved/Closed
-
 j -
Hey guys,
I really need your help and im hoping someone can help me. Every time I want to open a program it says "choose a program you want to use to run this file". I have tried different methods such as typing in "CMD" to the "Run" section of either my start folder and my Windows Task Manager. Every time I do somthing like typing in one of these codes this choose a program box pops up again and if I click one of the choices it gives me a download, exits the download, and says choose a program again. As you can see I need some help.
Related:

13 replies

Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,364
Greetings to all of you,

Please read this:

The virus in question has modified registry keys which prevents opening programmes. Now, several viruses do that and you may not have all the same virus.

For once in my lifetime, Symantec has created a useful tool. Mind you, Symantec in line with its principal, created a tool which will not remove the virus but at least resolve the open with problem.

I could give you directives to modify registry entries but that would require time and in some cases be risky.

So after running the tool, all of you must download, install, update and run Malwarebyte.

So here are the steps:

1. Download, unzip and run Godzilla Fix:

https://community.broadcom.com/home

2. Download, install, update Malwarebyte and run a FULL (I insist FULL scan)

https://ccm.net/download/download-105-malwarebytes

You may be required to reboot during the process.

3. After the scan delete the items found.

Now if none of you comeback to give me some feedback, my spirit will haunt you for eternity and I will cast a spell on your system. I'am serious.

Best regards
Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,364
IMPORTANT FOR THOSE WHO DO NOT HAVE A VIRUS

Right click your program or link and choose "Run as". In the dialog, uncheck "Protect...". Say ok and now everything will work.
that fixed most thing but what about installing things? when ever I run and exe or install it doesnt give me the option to uncheck protect. otherthan that GREAT it was an excellent fix for most.
Thanks so much. The fix worked great. I was at my wits in to get this computer back up. I really appreciate the time you took to make your post. Please don't cast a spell on me now :-)

Kindly
It worked. Thanks!
Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,364
AD
The pleasure was mine. Remember, to keep on the safe side, create a new system restore point.
Posts
4233
Registration date
Thursday August 19, 2010
Status
Moderator
Last seen
August 3, 2016

For Windows 7 Users:

1. Click on the file extension on the hyperlink below to download the .zip file:
EXE.reg

2. Save the .zip file to your desktop.

3. Open the downloaded .zip file, then extract (drag and drop) the .reg file to the desktop.

4. Right click on the extracted .reg file and click on Merge.

5. If prompted, click on Run, Yes (UAC), Yes, and OK.

6. When done, you can delete the downloaded .zip and .reg files on the desktop if you like.

7. Log off and log on, or restart the computer to apply.

Good Luck
Thank you very much for your instructions!!! The same virus got a hold of both my computers within 24hrs of each other and only one of them had the registry problem since I was able to recognize it immediately.

Please keep up the insightful advice!!
Thank you so much! It fixed it instantly, you are a life saver.
Posts
1
Registration date
Friday April 22, 2011
Status
Member
Last seen
April 22, 2011

Fixed my prab, thank you! What was that file?
Solved my problem too...Thank you BIONIK
Posts
4233
Registration date
Thursday August 19, 2010
Status
Moderator
Last seen
August 3, 2016

All the pleasure was mine Adros!
Posts
4233
Registration date
Thursday August 19, 2010
Status
Moderator
Last seen
August 3, 2016

For Windows Vista Users


1. Download the .zip file from the hyperlink below:
Exefix_Vista

2. Open the downloaded .zip file, then extract (drag and drop) the .reg file to the desktop.

3. Right click on the extracted .reg file and click on Merge.

4. If prompted, click on Run, Yes (UAC), Yes, and OK.

5. When done, you can delete the downloaded .zip and .reg files on the desktop if you like.

6. Log off and log on, or restart the computer to apply.

Good Luck!
it worked...you're a star! thanks!
Posts
4233
Registration date
Thursday August 19, 2010
Status
Moderator
Last seen
August 3, 2016

You're welcome Buyou!
i had same problem and useing this it worked in seconds
thanks for this your a star
Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,364
Rob,
Bionik is not a star but a supernova
Posts
4233
Registration date
Thursday August 19, 2010
Status
Moderator
Last seen
August 3, 2016

Hi Rob,

Am happy that your issue is fixed and I knew that I was a superstar ;-)

Ambucias my friend, could you please tell me what a supernova is?
OMG Ambucias You are amazing!! Your insight was greatly appreciated! I had to use this http://www.dougknox.com/xp/file_assoc.htm in order to restore my computer and it was very simple and it worked!! Wish I could ask you another unrelated questions for my laptop!

Many many many thanks!
Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,364
KB

I'm blushing.

As for your unrelated question, post it on the forum and begin your title with @ambucias
Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,364
Stephen

Try this

Right click your program or link and choose "Run as". In the dialog, uncheck "Protect...". Say ok and now everything will work.

Let me know
I see Run As Administrator but nothing else, When I do that there is no Dialog called Protect, and what program or link am I supposed to be doing this on?
I'm having the same problem as Stephen. (I have Vista) I got a virus, was unable to open up anything as the virus hijacked my entire computer. I was finally able to rid myself of it by right clicking malwarebytes and "Run as Administrator". After I found and deleted the viruses, I restarted my computer. Now everything I click says, "choose the program you want to use to open this file". The only way to get ANYTHING to run is by right clicking and "Run as Administrator". I downloaded "Kill Godzilla", ran it (via right click "Run as Administrator"), restarted and no use.
Its working now. I ran a "System Restore" to a time just before I got the virus.
I am having similar problems - not being able to avoid the "choose a program" box. I do not see the prompt to either "run as" or "run as administrator". Am I looking in the wrong place? Or do you have any other ideas? I really appreciate any advice you may have!
Oh, and I have Vista.
I am trying to run these programs, but I keep coming up with the same message 'open with'. I have tried to run the programs through a flash drive, but they keep coming up with 'open with' as well. Any help would be amazing.
Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,364
Try to boot in safe mode. What is your os?
bionik you are lord god incarnate.

may you find your true love and may the hordes worship masterfully at your feet for eons to come
Posts
4233
Registration date
Thursday August 19, 2010
Status
Moderator
Last seen
August 3, 2016

Underdog,

All these whishes for me, am very glad ;-)

All the pleasure was mine!
Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,364
Dear Underdog,

Sacrificing a lamb on the alter for my humble Bionik friend would have been quite sufficient !

And what about me I'm his tutor and spiritual guide ? The picture on my profile should prove it to you.

Oh well, us guys that work the most always finish last without any glory. Poop!
Posts
4233
Registration date
Thursday August 19, 2010
Status
Moderator
Last seen
August 3, 2016

Oh my dear tutor, I owe you all my knowledge but please do not make a soup of lamb with the sacrifice of Underdog ;-)
Ambucias,

that fix worked like a charm!!

thanks a bunch
Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,364
Well great! You are totally welcome and thank you for your feedback!

Best regards

Scanning now and AVG has found an registery key with reference to infected file, this has to be it! thanks!
Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,364
You are welcome, but please use Malwarebyte as AVG will not pick up everything
Thank You Amubias! I just fixed my little brother's computer after he has had this issue for over 6 months! Thanks Again
Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,364
You are quite welcome George. Give to the next, start a trend!
Thank u very much. Worked for me too. Many thanks
Thank you for this, I was helping a friend out and it found 5 Infections, But its still asking what program to open it with, I run the tool you gave us, and it says I should reboot, I had him reboot, and it still had the same problem. Is there another program that should be able to fix this?
Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,364
Stephen

What is the OS?
How did you desinfect?
I am using Vista OS and I disinfected with Malwarebyte
Ambucias, much thanks.
thanks for the help!
Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,364
Hello Brando99

You are totally welcome. Please now, help someone else with anything. It can be something simple, like help an old lady across the street, donate blood or a kidney.
YEAHHHHHH!!!!! Everything is working again. Thanks so much!
Ambucias,

You are THE MAN. I followed your instructions to address the issue. It worked like a charm. I can't resist to post this message.
Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,364
You are totally welcome
thank you soooooo much! I was just about to take my computer in to be fixed.. so I downloaded that and put it on my computer (i figured how much more damage could I possibly do lol) .. I just want to say thank you SOOOO much!

It will not let me open anything in order to download that or open anything. I'm using my phone right now to try to find a solution... please help!!!
Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,364
Try boot in safemode with networking

I tried that as well. It stills pops up of what to open with :(
Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,364
Do you have access to another healthy system and a pendrive or flashdrive? If so download to the pendrive and then run them on your computer

YOU. ARE. AMAZING. it worked! :) thanks times a million!
Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,364
Just great. You're welcome.