Problem with Toshiba laptop

[Closed]
Report
Posts
2
Registration date
Sunday December 19, 2010
Status
Member
Last seen
December 20, 2010
-
 arjunperera -
Hello,

Hello,
I have a problem with my laptop for awhile now
It is a Toshiba Satallite M40. All of a sudden it Freezers as soon as I load wondows and nothing works after that. When I start again it gos to the safe mode screen and I click to start on any of those options but now it goes to the blue screen. Never start after that started stops at the blue screen. After a few hours or a day it starts normally but still freezers at windows.
I upgraded the memory 1 Gb assuming that's the cause but may be not. Any help on this is greatly appreciated.

I forgot to inform that I updated the bios. That's after all these freezing stuff started happening. I tried to install the same bios but it keeps on saying I have the same version.

Please give me the solution.

Arjun

3 replies

Posts
4233
Registration date
Thursday August 19, 2010
Status
Moderator
Last seen
August 3, 2016

Hello!
You must check whether the speed of your memory card is proportional to your CPU if you put a RAM whose velocity is lower than the CPU, your system may encounter errors and the computer will freeze.
Posts
2
Registration date
Sunday December 19, 2010
Status
Member
Last seen
December 20, 2010

Hi bionik,
Thanks for the reply,
I changed the memory to the original one that had (512mb) and still it freezers on windows.

I originally updated the bios and since then the computer goes in to blue screen and freezers with a bunch of 0000000 numbers..
I did change the memory to 1 gig but still it has the problem. When I start at first the laptop goes to windows no problem, stays for a few minutes and freezers.
Next time I start it it goes to blue screen and never starts again until about 3-4 hours.
Will you have a solution for this.
Thanks.

Arjun
Posts
4233
Registration date
Thursday August 19, 2010
Status
Moderator
Last seen
August 3, 2016

Hello, did you have this problem before you update you bios?
Hi bionik,
Yes, I guess I had this problem before too but not as this much. Once in awhile the computer goes in to blue screen. Now it does start after I changed the memory to 1 gig but now freezers on windows just about 2 minutes it comes on to windows screen.
Then I reboot it .but now it goes to the blue screen saying something about the ACPI is not compatible and some numbers at the bottom.
Sorry for the trouble . If you have an answer please let me know.
Thank you.

Arjun