No sound on internet

Solved/Closed
Gary - Oct 14, 2011 at 10:17 AM
Ambucias
Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
- Jan 27, 2014 at 05:39 PM
Hello,
I'm going to cut to the chase, I'm using windows xp, sound used to work fine, found a virus and quarantined it, now sound doesn't work on internet explorer/firefox or even when i change the volume on the speaker in the bottom right, it does however work on Itunes and windows media player. My disc drive also stopped working at the same time so assume it's something to do with the quarantined files, I have resolved the disc drive now though.
Can you suggest anything which will help get sound back up and running on the internet/ general computer?
thanks in advance
Gary


1 reply

Ambucias
Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,292
Oct 14, 2011 at 04:12 PM
Greetings Gary,

The virus or the clean-up may have created damage.

Try this:

Copy this text into notepad (starting with Windows Registry Editor Version 5.00) and save it to your desktop using the name "missing.reg":

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32]
"midimapper"="midimap.dll"
"msacm.imaadpcm"="imaadp32.acm"
"msacm.msadpcm"="msadp32.acm"
"msacm.msg711"="msg711.acm"
"msacm.msgsm610"="msgsm32.acm"
"msacm.trspch"="tssoft32.acm"
"vidc.cvid"="iccvid.dll"
"VIDC.I420"="i420vfw.dll"
"vidc.iv31"="ir32_32.dll"
"vidc.iv32"="ir32_32.dll"
"vidc.iv41"="ir41_32.ax"
"VIDC.IYUV"="iyuv_32.dll"
"vidc.mrle"="msrle32.dll"
"vidc.msvc"="msvidc32.dll"
"VIDC.YVYU"="msyuv.dll"
"wavemapper"="msacm32.drv"
"msacm.msg723"="msg723.acm"
"vidc.M263"="msh263.drv"
"vidc.M261"="msh261.drv"
"msacm.msaudio1"="msaud32.acm"
"msacm.sl_anet"="sl_anet.acm"
"msacm.iac2"="C:\\WINDOWS\\system32\\iac25_32.ax"
"vidc.iv50"="ir50_32.dll"
"wave"="wdmaud.drv"
"midi"="wdmaud.drv"
"mixer"="wdmaud.drv"
"VIDC.WMV3"="wmv9vcm.dll"
"VIDC.VP40"="vp4vfw.dll"
"msacm.voxacm160"="vct3216.acm"
"MSVideo"="vfwwdm32.dll"
"MSVideo8"="VfWWDM32.dll"
"wave1"="wdmaud.drv"
"midi1"="wdmaud.drv"
"mixer1"="wdmaud.drv"
"aux"="wdmaud.drv"
"vidc.VP70"="vp7vfw.dll"
"vidc.X264"="x264vfw.dll"
"VIDC.FPS1"="frapsvid.dll"
"vidc.VP60"="vp6vfw.dll"
"vidc.VP61"="vp6vfw.dll"
"vidc.VP62"="vp6vfw.dll"
"vidc.DIVX"="DivX.dll"
"VIDC.UYVY"="msyuv.dll"
"VIDC.YUY2"="msyuv.dll"
"VIDC.YVU9"="tsbyuv.dll"
"VIDC.DRAW"="DVIDEO.DLL"
"VIDC.YV12"="yv12vfw.dll"
"wave2"="wdmaud.drv"
"midi2"="wdmaud.drv"
"mixer2"="wdmaud.drv"
"aux1"="wdmaud.drv"
"wave3"="wdmaud.drv"
"midi3"="wdmaud.drv"
"mixer3"="wdmaud.drv"
"aux2"="wdmaud.drv"
"VIDC.MSUD"="msulvc05.dll"
"wave4"="wdmaud.drv"
"midi4"="wdmaud.drv"
"mixer4"="wdmaud.drv"
"aux3"="wdmaud.drv"

After saving the file, go to START > RUN > and type 'regedit' and then click OK
In the registry, select FILE > IMPORT and select the "missing.reg" file from your desktop
You should get a confirmation that it was imported successfully.

This is an instant fix ... your speakers should now work for web sounds, no reboot required.

Good luck
0
Omg thank you so much! :)
0
Ambucias
Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,292
May 12, 2012 at 05:02 PM
You are totally welcome. Pass the word and give to the next.
0
Hi Ambucias, I had the same problem and your fix worked beautifully, you are a star! Thank you, Martin.
0
Ambucias
Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,292
Mar 7, 2013 at 05:06 PM
Hello Martin.

You are most welcome but you are making me blush !
0
and what is you dont have note pad
0