I can't connect to my router 192.168.1.1 [Solved/Closed]

Posts
2
Registration date
Monday February 23, 2015
Last seen
February 24, 2015
- Feb 23, 2015 at 03:41 AM - Latest reply:  sp
- Jun 28, 2017 at 01:00 PM
hello guys need help here, I can't go to my linksys e1200 router using 192.168.1.1, when I restart my router/plug it off then after 20 secs put it back after that I can access my router using 192.168.1.1 but after minutes or hour I cant access it again, what will I do about it? thanks a lot guys...
See more 

5 replies

Best answer
Posts
55829
Registration date
Monday February 1, 2010
Last seen
November 16, 2018
- Feb 23, 2015 at 04:27 AM
5
Thank you

Thank you, Ambucias 5

Something to say? Add comment

CCM has helped 1655 users this month

Posts
2
Registration date
Monday February 23, 2015
Last seen
February 24, 2015
- Feb 24, 2015 at 05:06 AM
hey man thanks for the help.
Posts
55829
Registration date
Monday February 1, 2010
Last seen
November 16, 2018
>
Posts
2
Registration date
Monday February 23, 2015
Last seen
February 24, 2015
- Feb 24, 2015 at 05:07 AM
You are most welcome
Posts
1
Registration date
Saturday March 11, 2017
Last seen
March 11, 2017
- Mar 11, 2017 at 03:10 AM
-1
Thank you
I got same problem on my router. After investigating on this i found that the web server port of my router got changed. For me http://192.168.1.1:24576/ is working.

Usually when we write "192.168.1.1" browser understands it as "http://192.168.1.1:8080/" 80 is Web server or Hypertext Transfer Protocol daemon, port 80 is the port that the server "listens to" or expects to receive from a Web client, assuming that the default was taken when the server was configured or set up.

So the bug in router is changing Web server from 80 to some random number. In my case it was 24576. It might be a case of dead web server on router but this is very low.
how did u find that your's is 24576 ?