Cannot reinstall Sony Vaio

[Solved/Closed]
Report
Posts
17
Registration date
Friday December 25, 2009
Status
Member
Last seen
December 11, 2011
-
Posts
17
Registration date
Friday December 25, 2009
Status
Member
Last seen
December 11, 2011
-
Hello, I am trying to reinstall a Vaio. with XP (licenced copy). However when it reaches a certain stage of the begining of the installation part...it freezes...there's a blue screen that says..

" A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.

If this is the first time you've seen this stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follw these steps;

Check for viruses on your computer, remove any newly installed hard drives or hard drive controllers, Check your hard drive to make sure it is properly configured and terminated.

Run CHKDsk/F to check for hard drive corruption, and then restart your computer.

Technical Info:

Stop 0x0000007B (oxf7a9163C, oxcooooo34, oxoooooooo, ox oooooooo)
</gras>

."



I cannot log into the previous version as the installation attempt seems to have deleted some files as such the is in a unusable condition.

Please Help Me....

1 reply


Hi there,

You have this errors since you have sata hard drive,you need to make modifications in bios settings to proceed with xp installation,have instructions on link below:

https://ccm.net/faq/2370-downgrade-from-windows-vista-to-xp-hdd-s-ata-not-recognized

Thanks
Posts
17
Registration date
Friday December 25, 2009
Status
Member
Last seen
December 11, 2011

Hey Thx J. but my previous os was XP....are sure the method u suggesting will work? TQ
Posts
47368
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
10,997
Hello Wanna

Jaunglia does not give solutions unless he is sure of it.

And if it does not work? What do you have to lose? You will still be breathing and able to smell roses.

Regards
Posts
17
Registration date
Friday December 25, 2009
Status
Member
Last seen
December 11, 2011

I opted to install W7...at first...problem but somehow managed to do it...its running now...

Thx.....Ambucias, Jaunglia