No sound at all

Closed
Heroj
Posts
1
Registration date
Wednesday May 22, 2013
Status
Member
Last seen
May 22, 2013
- May 22, 2013 at 10:15 AM
jack4rall
Posts
6428
Registration date
Sunday June 6, 2010
Status
Moderator
Last seen
July 16, 2020
- May 24, 2013 at 01:29 PM
My Desktop PC stopped producing sound for a long time. I can't remember how it happen. I tried installing realtek ac'97 drivers of different versions. But all in vain. The audio chip on the motherboard is alc 653 and I use xp-sp3. I tried many options as mentioned in this site, but no use. Any help will be great.

2 replies

jack4rall
Posts
6428
Registration date
Sunday June 6, 2010
Status
Moderator
Last seen
July 16, 2020

May 22, 2013 at 12:26 PM
Hello,

Try this 1

Click on Start --> Run --> Type devmgmt.msc and press Enter.

[If you are using Windows 7 then click on Start --> In search bar, type

devmgmt.msc and press Enter.]

"Device Manager" will be opened. Is there any yellow mark ?

Click on the below link and download the file

https://ccm.net/downloads/security-and-maintenance/4993-cpu-z/

Extract it --> Double-click on CPUZ --> Click on "Mainboard" tab. Let us know the

Manufacturer , Model with rev number, Chipset & Southbridge.Click on the "CPU"

tab and let me know the "Package".

Also let us know the "Operating System" you are using.

Good Luck
0
Thanks Jack4rall. Hope you can help me out. The manufacturer and the model no. of the motherboard is not found. But I found a sticker on the board writing as SPEED 945gcha. The chipset is Intel i945g ---- Rev - A2; Southbridge is Intel 82801GB (ICH7/R) ---- Rev - A1 and CPU package is Socket 478mPGA. The brand of the BIOS is Phoenix Technologies Ltd. with version 6.00PG of 08/22/2008. The operating system of my PC is win xp-sp3. Thanks again.
0
jack4rall
Posts
6428
Registration date
Sunday June 6, 2010
Status
Moderator
Last seen
July 16, 2020

May 24, 2013 at 01:29 PM
Hello,
Try this 1
Click on the below hyperlink "Audio Driver" and download the file
Audio Driver
Good Luck
0