I am connected to the Internet but my browsers won't load

Closed
Helpplease101 Posts 14 Registration date Tuesday April 8, 2014 Status Member Last seen April 19, 2014 - Apr 8, 2014 at 12:56 AM
 Craftminer1234 - Apr 26, 2014 at 05:20 PM
Hi all,

For 4 days now I have not been able to use my browsers chrome or Internet explorer. I am connected to the Internet but when I open my browsers it says this web page is not available.
I have tried turning everything off and that doesn't work. My dads laptop works fine on the sky Internet it's just my laptop that won't load. I have a Sony vio and its windows xp.
Please please can someone help me. I am not very good with the tech and am really struggling. Many thanks

26 responses

Helpplease101 Posts 14 Registration date Tuesday April 8, 2014 Status Member Last seen April 19, 2014 1
Apr 8, 2014 at 05:51 PM
Hello there, thank you for the suggestion but this has still not worked.
Also I just realised I am on windows vista not xp
Please please help
1
Blocked Profile
Apr 8, 2014 at 05:54 PM
Set a network location. Vista is famous for this. If you have not set a network location: IE home, public or work, it won't let you, the firewall is shut down!
0
Blocked Profile
Apr 8, 2014 at 11:52 AM
Hello,

can you please go to Start > Control Panel > Internet Options

select the "Advanced" tab and select restore advanced settings and then reset.

Try internet explorer now.
0
Helpplease101 Posts 14 Registration date Tuesday April 8, 2014 Status Member Last seen April 19, 2014 1
Apr 8, 2014 at 06:13 PM
Hi there please can you explain how to set a network location? The Internet used to work fine but only the last 4 days the browser won't connect.
0
Blocked Profile
Apr 8, 2014 at 06:17 PM
Start->control panel->network.....
0
Ambucias Posts 47310 Registration date Monday February 1, 2010 Status Moderator Last seen February 15, 2023 11,166
Apr 8, 2014 at 06:29 PM
Greetings Helpme, Lord Kieferschild and Mark,

Please, if I may intervene...

Helpme, if you boot your lappy in safe mode, tapping F8 and select with networking, do you get your browser to work?

If it works, some virus got into your lappy. There are ways to crush those viruses with which we can prescribe a remedy.

Let us know.

Regards
0

Didn't find the answer you are looking for?

Ask a question
Helpplease101 Posts 14 Registration date Tuesday April 8, 2014 Status Member Last seen April 19, 2014 1
Apr 8, 2014 at 06:44 PM
I went into network and sharing panel in my control panel but still can't find network location. I also just tried it I'm safe mode with networking but browser still won't work :(
0
Blocked Profile
Apr 8, 2014 at 07:18 PM
@ambucias...it does act like virus... worked until 4 DAYS ago...
0
Helpplease101 Posts 14 Registration date Tuesday April 8, 2014 Status Member Last seen April 19, 2014 1
Apr 8, 2014 at 11:38 PM
I ran malware and moved a few threats to the vault but that still hasn't made my browser work. What else can I do? Is it fixable or do I just need a new laptop?
0
Ambucias Posts 47310 Registration date Monday February 1, 2010 Status Moderator Last seen February 15, 2023 11,166
Apr 9, 2014 at 04:51 AM
if you boot your lappy in safe mode, tapping F8 and select with networking, do you get your browser to work?
0
Helpplease101 Posts 14 Registration date Tuesday April 8, 2014 Status Member Last seen April 19, 2014 1
Apr 9, 2014 at 04:55 AM
I turned my laptop off by pushing the power off button not using shutdown so that when I turned it on I had the option of safe mode or starting normally. I chose the safe mode with networking like you suggested I don't understand f8 when I push it nothing happens.
0
Ambucias Posts 47310 Registration date Monday February 1, 2010 Status Moderator Last seen February 15, 2023 11,166
Apr 9, 2014 at 05:07 AM
I suggest you try to restore your XP to a date prior to the beginning of the issue, you will not lose any data.
0
Helpplease101 Posts 14 Registration date Tuesday April 8, 2014 Status Member Last seen April 19, 2014 1
Apr 9, 2014 at 05:26 AM
Please can you explain step by step how to do this. I have really have no experience with any of what you are saying and have no clue how to do it.
0
Ambucias Posts 47310 Registration date Monday February 1, 2010 Status Moderator Last seen February 15, 2023 11,166
Apr 9, 2014 at 05:36 AM
Of course

Click on start
Programmes

Click on tools and select system restore a window will open

Restore to a previous time should already be checked, click on next
On the left hand side, you will see a calendar, the dates in bold are restore points, if there are none, go back to March, select a date in bold by clicking on it (Ensure it is a date before the issue)

Click on next and restoration will begin.

Restart you system

Good luck
0
Helpplease101 Posts 14 Registration date Tuesday April 8, 2014 Status Member Last seen April 19, 2014 1
Apr 9, 2014 at 05:48 AM
Sorry the only tools I can find is administrative tools
Or performance information tools please can you direct, I am on vista, have to go to work now but will check when I get in tonight thank you so much for taking the time to help me
0
Ambucias Posts 47310 Registration date Monday February 1, 2010 Status Moderator Last seen February 15, 2023 11,166
Apr 9, 2014 at 05:57 AM
Sorry about that Chief, lost my head for a moment. (Vista, you poor soul)

See this article

https://support.microsoft.com/en-us/windows?ui=en-US&rs=en-001&ad=US

Under the heading "Easy to use"

Ensure to pick a date prior to the issue.

Good luck and God Save the Queen!
0
Ambucias Posts 47310 Registration date Monday February 1, 2010 Status Moderator Last seen February 15, 2023 11,166
Apr 9, 2014 at 05:58 AM
Signing out for a few hours
0
Blocked Profile
Apr 9, 2014 at 10:47 AM
Did we manage to get in to safe mode?

turn your laptop off.

when you turn it on repeatedly press the F8 Key at the top of your numbers.

Tap the key over and over, don't hold it down.

select Safe Mode with Networking
0
Helpplease101 Posts 14 Registration date Tuesday April 8, 2014 Status Member Last seen April 19, 2014 1
Apr 15, 2014 at 02:45 PM
Hey everyone sorry for the late reply I've been getting over chicken pox :,( everything failing at once!

Ok so updates, when my computer is in safe mode it doesn't allow me to connect to the Internet.

I also tried system restore but that didnt work either, do you have any more suggestions? Please
0
Ambucias Posts 47310 Registration date Monday February 1, 2010 Status Moderator Last seen February 15, 2023 11,166
Apr 15, 2014 at 04:54 PM
Good news! You will never get chicken pox again. (But someday, shingles)

Try this:

For IE though, go to tools, internet options, connections, LAN settings, and uncheck "Use a proxy server..."
0
Blocked Profile
Apr 15, 2014 at 06:10 PM
When you went in to safe mode did you select SAFE MODE WITH NETWORKING. normally safe mode will not do im afraid.
0
Helpplease101 Posts 14 Registration date Tuesday April 8, 2014 Status Member Last seen April 19, 2014 1
Apr 18, 2014 at 11:21 PM
Same issue I'm afraid, Internet connected but browser still unable to load. Any more suggestions??
0
Ambucias Posts 47310 Registration date Monday February 1, 2010 Status Moderator Last seen February 15, 2023 11,166
Apr 19, 2014 at 06:59 AM
go to
start > All programs > click on run
Type: cmd press enter for a black window to open
then type: ipconfig /flushdns
and hit enter

Restart you machine
0
Helpplease101 Posts 14 Registration date Tuesday April 8, 2014 Status Member Last seen April 19, 2014 1
Apr 19, 2014 at 05:25 PM
When I did this the black box after I hit enter it said 'the requested operation requires elevation

I restarted anyway but the browser still won't load. Any more ideas? :(
Just a reminder I am on vista on a Sony vio laptop.
0
Blocked Profile
Apr 19, 2014 at 05:32 PM
ok, right click over the command prompt, and run as administrator. You need to know the password.
0
Helpplease101 Posts 14 Registration date Tuesday April 8, 2014 Status Member Last seen April 19, 2014 1
Apr 19, 2014 at 05:37 PM
How do you run as administrator when I right click in the cmd run thing it doesn't give me that option?? Sorry I am not very technical
0
  • 1
  • 2