WINDOWS-KERNEL-POWER

Closed
techie_newbie Posts 14 Registration date Saturday January 17, 2015 Status Member Last seen January 29, 2015 - Jan 18, 2015 at 05:50 AM
Ambucias Posts 47356 Registration date Monday February 1, 2010 Status Moderator Last seen February 15, 2023 - Jan 29, 2015 at 04:22 PM
Hello, any of you experienced this:


- System

- Provider

[ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power
[ Guid] {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}

EventID 41

Version 2

Level 1

Task 63

Opcode 0

Keywords 0x8000000000000002

- TimeCreated

[ SystemTime] 2015-01-17T00:47:06.895246400Z

EventRecordID 15185

Correlation

- Execution

[ ProcessID] 4
[ ThreadID] 8

Channel System

Computer TOSHIBA

- Security

[ UserID] S-1-5-18


- EventData

BugcheckCode 0
BugcheckParameter1 0x0
BugcheckParameter2 0x0
BugcheckParameter3 0x0
BugcheckParameter4 0x0
SleepInProgress false
PowerButtonTimestamp 0

actually, my laptop is a toshiba satellite, it restarts itself without any hesitation, it will just shut down itself and reboot, and on the event log, the text above appears. i wonder what is the cause of it. need help with this.
Related:

4 responses

Ambucias Posts 47356 Registration date Monday February 1, 2010 Status Moderator Last seen February 15, 2023 11,164
Jan 18, 2015 at 06:41 AM
Check your audio drivers in device manager! If you have more than one disable one, it may be the cause for the crash!
0
Anonymous User
Jan 26, 2015 at 11:46 PM
how to analyze that this is problem in audio driver?...may be something else?
0
techie_newbie Posts 14 Registration date Saturday January 17, 2015 Status Member Last seen January 29, 2015
Jan 19, 2015 at 05:30 AM
ya, i got five audio driver, four of em are nvidia hd audio driver,
i'll try it, hope it will work,
0
techie_newbie Posts 14 Registration date Saturday January 17, 2015 Status Member Last seen January 29, 2015
Jan 19, 2015 at 06:25 AM
sad to say, it still restarts,
0
Ambucias Posts 47356 Registration date Monday February 1, 2010 Status Moderator Last seen February 15, 2023 11,164 > techie_newbie Posts 14 Registration date Saturday January 17, 2015 Status Member Last seen January 29, 2015
Jan 19, 2015 at 06:29 AM
Do you now have only one driver?
0
Ambucias Posts 47356 Registration date Monday February 1, 2010 Status Moderator Last seen February 15, 2023 11,164 > Ambucias Posts 47356 Registration date Monday February 1, 2010 Status Moderator Last seen February 15, 2023
Jan 19, 2015 at 06:33 AM
I forgot, ensure you have the correct driver.
0
techie_newbie Posts 14 Registration date Saturday January 17, 2015 Status Member Last seen January 29, 2015 > Ambucias Posts 47356 Registration date Monday February 1, 2010 Status Moderator Last seen February 15, 2023
Jan 26, 2015 at 11:22 PM
haha, took me forever to post a reply,
the audio drives i have are smart conextant audio driver and four nvidia audio driver, i disabled the four nvidia drivers still the problem insists, now i'll try to disable all audio drives
0
techie_newbie Posts 14 Registration date Saturday January 17, 2015 Status Member Last seen January 29, 2015
Jan 29, 2015 at 08:37 AM
disabling the audio drives doesn't work
0
Ambucias Posts 47356 Registration date Monday February 1, 2010 Status Moderator Last seen February 15, 2023 11,164
Jan 29, 2015 at 04:22 PM
0