No signal got from Motherboard [Solved/Closed]

Computertech 3742 Posts Friday February 6, 2015Registration dateContributorStatus July 18, 2016 Last seen - Feb 10, 2015 at 06:55 AM - Latest reply: Computertech 3742 Posts Friday February 6, 2015Registration dateContributorStatus July 18, 2016 Last seen
- Feb 18, 2015 at 05:51 AM
Hello,
i had problem since yesterday, my computer is windows xp desktop pc, which is old one of 10 years ago...
last month it got a problem of HDD crashed and i change the new hard drive... but since yesterday when i start the power button the cpu running but the monitor shows nothing... shows only "no signal"... so i thought monitor is good also check the cables etc all are good....and also try with another monitor but it also shows 'no signal check your vga cable' so i try to change the vga card which is connected externally in pci slot... but still dont get signal, the cpu fan running powersupply fan running, but if i connect speaker in the motherboard no sound.... no response from mother board... whether it is problem with mother board?or something else?
help me please... i am frustating...
Thanks in advance kioskea.........


See more 

9 replies

ac3mark 9956 Posts Monday June 3, 2013Registration dateModeratorStatus July 18, 2018 Last seen - Feb 10, 2015 at 08:57 AM
0
Thank you
Is there a video port on the motherboard itself? if there is, then start with getting it running on that board first.
ac3mark 9956 Posts Monday June 3, 2013Registration dateModeratorStatus July 18, 2018 Last seen - Feb 12, 2015 at 08:41 AM
Umm, I am not certain we are clear on troubles here. If the video signal is not present because there is not power to the board, then yes change the Power supply.

Your indication as posted from the beginning was no video. Do the fans spin up?
Computertech 3742 Posts Friday February 6, 2015Registration dateContributorStatus July 18, 2016 Last seen > ac3mark 9956 Posts Monday June 3, 2013Registration dateModeratorStatus July 18, 2018 Last seen - Feb 12, 2015 at 11:09 PM
Hello,
yes ac3mark it spins up and the power button on lights up... but still no use... i didn't get into any conclusion that which part is not working.. i had doubt that if the fan spins if the motherboard is faulty?...
ac3mark 9956 Posts Monday June 3, 2013Registration dateModeratorStatus July 18, 2018 Last seen - Feb 13, 2015 at 08:24 AM
If the fan spins up, and witness a "burning" smell coming from the motherboard, then the 99.9% of the time the motherboard is now good, and I would stop trying to recover it!
Computertech 3742 Posts Friday February 6, 2015Registration dateContributorStatus July 18, 2016 Last seen > ac3mark 9956 Posts Monday June 3, 2013Registration dateModeratorStatus July 18, 2018 Last seen - Feb 13, 2015 at 11:10 PM
thank you for your reply ac3mark... going to change the PS...
Computertech 3742 Posts Friday February 6, 2015Registration dateContributorStatus July 18, 2016 Last seen - Feb 18, 2015 at 05:51 AM
Power supply burned... I changed the power supply and now my pc running good..
Thank you..