SSID names not matching - Putting a 2 after name [Solved]

Posts
3
Registration date
Monday November 5, 2018
Last seen
November 5, 2018
- Nov 5, 2018 at 10:17 AM - Latest reply:
Posts
3
Registration date
Monday November 5, 2018
Last seen
November 5, 2018
- Nov 5, 2018 at 01:28 PM
Hello,

as written in the title, I have an annoying issue in both a Vista and a Win 10 based pcs.

I have a Netgear router working with the network named "XXXX"

On both the computers I have the network visible and working, but with the name "XXXX 2".
No way to change it to match the SSID name in the router settings.

On the available wifi connections in Windows I see the correct SSID name, but when I connect the pc to the router I get the "XXXX 2" name in the properties of the network and passing the mouse on the wifi icon in the right below corner of the screen.

I have erased all the known networks from the windows lists and made a new connection, but nothing changes I can't get the correct SSID name.

I have also tried to change the name in the router, but if I return then to my original name i get the number 2 added to it.

Wht's going on?

Network is working, but I'd like to understand what is the issue.

Thanks

See more 

Your reply

3 replies

Best answer
Posts
2441
Registration date
Sunday October 5, 2008
Status
Moderator
Last seen
November 14, 2018
- Nov 5, 2018 at 10:35 AM
1
Thank you
Press Start > Run

type REGEDIT > OK

Navigate to: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkList\Profiles

Delete profiles for both your SSIDs (XXXX and XXXX 2)

Reboot the PC and connect to the wifi.

Thank you, kieferschild 1

Something to say? Add comment

CCM has helped 1660 users this month

Posts
3
Registration date
Monday November 5, 2018
Last seen
November 5, 2018
- Nov 5, 2018 at 01:28 PM
Thanks!!!!! You solved my problem!!!
Respond to kieferschild
Posts
3
Registration date
Monday November 5, 2018
Last seen
November 5, 2018
- Nov 5, 2018 at 01:27 PM
0
Thank you
GREAT JOB KIEFERSCHILD !!!! 5 STARS !!!

You got the target, that was the solution, now the SSID names match perfectly!

Thanks!
Respond to musicaldoc