ASUS ZENBOOK UX305LA has no sound [Solved/Closed]

Report
-
Posts
1010
Registration date
Saturday January 17, 2015
Status
Moderator
Last seen
June 16, 2020
-
Hello,

I bought my asus zenbook last week and it came in just yesterday. its barely a day old. I barely touched it yesterday, but today after work, I decided to test out the new laptop and whatnot and the sound doesn't work. I've checked all the sound and volume and it's not on mute or low volume. When I try to run a test to see if the sound works, it said failed to run test. I've tried plugging in my headphones to see if I can hear from it, but there's no sound coming from my headphones either.



Please help!

1 reply

Posts
1010
Registration date
Saturday January 17, 2015
Status
Moderator
Last seen
June 16, 2020
247
With this being a new purchase, you should go to the vendor and ask for a refund or replacement. New equipment should just work without you having to make changes to it.
I actually called the manufacturer and they helped me fix the problem. Thanks for replying tho :)
Posts
1010
Registration date
Saturday January 17, 2015
Status
Moderator
Last seen
June 16, 2020
247
Could you share the solution in case it helps others (and me) please?
>
Posts
1010
Registration date
Saturday January 17, 2015
Status
Moderator
Last seen
June 16, 2020

what they had told me to do was update the sound driver and then restart the computer. I did that and it worked for me after restarting my computer. hope this helps :)
Posts
1010
Registration date
Saturday January 17, 2015
Status
Moderator
Last seen
June 16, 2020
247
Superb. Thanks for the feedback. Hopefully this will help others in a similar situation.