Suddenly unable to send emails

Solved/Closed
DaveBHastings Posts 1 Registration date Sunday June 5, 2016 Status Member Last seen June 5, 2016 - Jun 5, 2016 at 11:18 AM
 DaveBHastings - Aug 7, 2016 at 10:56 AM
I am able to receive emails just fine. Going to the webmail server on the web I can both send and receive emails. I've tried adjusting settings on my Outlook based on questions asked in various forums - incoming server (POP3) port 110 and outgoing SMPT 587


Since I can send mail on my webserver I know the mail is working - Any suggestions?

2 responses

Ambucias Posts 47356 Registration date Monday February 1, 2010 Status Moderator Last seen February 15, 2023 11,164
Jun 5, 2016 at 04:32 PM
Is this a personal webserver or an ISP server?
0
captainashish Posts 20 Registration date Thursday May 12, 2016 Status Member Last seen November 28, 2016
Jul 25, 2016 at 02:57 AM
Hello,
Click on File > account settings >select the email account > click on change > Click on more settings>
Under the Outgoing server tab. See if the option ‘My outgoing server requires authentication is checked

Hopefully, this will help.

Thanks & Regards,
Captain Ashish
0
rorymacmahon Posts 2 Registration date Wednesday August 3, 2016 Status Member Last seen August 25, 2016
Aug 7, 2016 at 09:59 AM
Guys, Check if there is any firewall running on your router. In my case this was the issue. Unchecked the firewall option and Everything worked like a charm.
0
DaveBHastings
Aug 7, 2016 at 10:56 AM
Thanks to all. The problem was that the server for my ISP had changed. Now working properly once I set the right server.
0