Asus Rog wont turn on [Closed]

Report
Posts
4
Registration date
Friday January 13, 2017
Status
Member
Last seen
January 13, 2017
-
Posts
4
Registration date
Friday January 13, 2017
Status
Member
Last seen
January 13, 2017
-
Was watching a movie other night and my laptop turned off, tried to reboot and it started with the asus logo, then it turned off. Did this a couple times then it stopped working all together, so i tried a static discharge, the battery light turned on orange but still wouldnt start when hit power button. Tried reseating ram, taking hard-drive out and putting back in
Today i did static discharge again and now charging light is still orange but the power indictator now lights up white. What would be going on? im at a loss and not trying to spend $150 on a diagnostic charge and what could be a simple issue.
Basically. Battery light orange (no blinking) hit power button and power light turns on white (no blinking. No fans turn on, no screen, no sound. nothing

1 reply

Posts
47858
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
October 22, 2020
10,397
Hi

"no blinking. No fans turn on, no screen, no sound. nothing", this is not simple issue. Watching a movie had nothing to do with it.

In my opinion it's a mummy board issue, perhaps power supply.

Sorry but I believe that a trip to the repair shop should be scheduled.

If your lappy is kind of new, two years or less and it never got a blow of any kind, I recommend that you contact Asus, who knows, you may have purchased a lemon.

Good luck
Posts
4
Registration date
Friday January 13, 2017
Status
Member
Last seen
January 13, 2017

crap. could it perhaps just be a short? i had a laptop that had a motherboard issue before but the power light didnt turn on before with that computer
Posts
47858
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
October 22, 2020
10,397 >
Posts
4
Registration date
Friday January 13, 2017
Status
Member
Last seen
January 13, 2017

Yes Chris, it just could be a short ! But how to tell without the tools ?

You see you need power to be sent from the battery or adapter to get the hard disk, processor and fan running. I trust that you lappy's innards are clean.

Sorry pal
Posts
4
Registration date
Friday January 13, 2017
Status
Member
Last seen
January 13, 2017
>
Posts
47858
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
October 22, 2020

opened thw entire thing up, there was some kind of sticky (maybe soda) on the copper long ass thing connected to fan (idk crap about parts) i used 70% rubbing alcohol and pads (dabbed at) took off fan and padded down entire motherboard. hopefully didnt do anything wasnt supposed to. connected everything back, gonna wait a little more till 100% sure dry and try again
Posts
4
Registration date
Friday January 13, 2017
Status
Member
Last seen
January 13, 2017

still same