Connected but internet won't load

Closed
Mayzee - Aug 16, 2010 at 12:30 PM
jack4rall Posts 6428 Registration date Sunday June 6, 2010 Status Moderator Last seen July 16, 2020 - Aug 17, 2010 at 12:57 PM
Hello,

I have a laptop running Vista that I cannot connect to internet.

I can ping internet sites successsfully but when loading either IE or Firefox it wont load the pages.

I have tried this on two different wireless networks, both work with other machines.

Can anyone offer any advice - I'm going mad!!!

Thanks


4 replies

jack4rall Posts 6428 Registration date Sunday June 6, 2010 Status Moderator Last seen July 16, 2020
Aug 16, 2010 at 12:36 PM
Hello,

Try this 1.

Internet Explorer :

Right click on the "Internet Explorer" icon---->Click on "Properties"---> Click on

"Connections" tab-->Click on LAN settings button. In that window uncheck all the

options, if you notice any option selected.

Firefox :

In Firefox, Click on Tools-->Options--->Advanced --> Network--->Settings--->

select "No proxy" option and click on OK.

Good Luck.
0
Hi, tried all of the above but hasn't made any difference :(
0
jack4rall Posts 6428 Registration date Sunday June 6, 2010 Status Moderator Last seen July 16, 2020
Aug 16, 2010 at 01:05 PM
Hello,
Try this 1
Click on start---->Run--->type cmd---->click on OK----> command prompt will be opened ----> then type this command

netsh winsock reset and then click on Enter

Restart your PC
0
I tried that earlier but no luck. Thanks anyway.

Any other ideas would be greatly appreciated
0
jack4rall Posts 6428 Registration date Sunday June 6, 2010 Status Moderator Last seen July 16, 2020
Aug 16, 2010 at 02:24 PM
Hello,
Check your antivirus settings. Temporary disable your antivirus and check whether you are
able to browse or not.
0
xpcman Posts 19532 Registration date Wednesday October 8, 2008 Status Contributor Last seen June 15, 2019 1,829
Aug 16, 2010 at 05:37 PM
You probably have a DNS problem. Try this

Flush DNS
Start->Run->cmd
'ipconfig /flushdns'

Good Luck
0
tried but still same problem!!! aaaaggggghhhh

thanks v much though
0
if this helps, i'm getting this in internet explorer Res://ieframe.dll/dnserror.htm
0
jack4rall Posts 6428 Registration date Sunday June 6, 2010 Status Moderator Last seen July 16, 2020
Aug 17, 2010 at 12:57 PM
Hello,
Right click on internet explorer icon --> properties --> click on advanced tab --> click on reset .
Now try to open any site in IE. If the problem still exists restart your router.
0