No audio on my toshiba satellitte L505D-S598

Solved/Closed
mel - Aug 31, 2010 at 04:53 PM
 pernerewski0802 - Apr 12, 2015 at 02:27 PM
Hello,
Can someone please help? I be grateful

I have no audio on my toshiba satellitte L505D-S5983.
It troubleshoots the problem when I click on the volume speaker on my toolbar and tells me that hardware changes may not have been detected.
I haven't tried downloading anything so I have no idea what it is talking about.
I also went to my device manager and it told me there was a problem with the High Definintion Audio Controller, but it won't let me fix it and install it I guess.
Can anyone help me I am not that technology inclined.
Although I did do windows updates just to see if it would pick it back up and nothing happened. I also tried to restore my laptop to a later date, but that didn't work either.

1 reply

jack4rall
Posts
6428
Registration date
Sunday June 6, 2010
Status
Moderator
Last seen
July 16, 2020

Aug 31, 2010 at 05:11 PM
Hello,

Try reinstalling the audio drivers. You can download the drivers from the

manufacture website and install it.

Click on the below link and follow the instructions.

http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/tais/support/jsp/modelContent.jsp?ct=DL&os=&category=&moid=2439388&rpn=PSLV6U&modelFilter=L505D-S5983&selCategory=2756709&selFamily=1073768663

Select your "Operating System" from the drop down menu --> In "Categories",

select "Sound" from the drop down menu. Now download the drivers and install

it.

Good Luck.
0
Thanks i've tried installing the Realtek audio driver for windows 7
5 times and it still doesn't do anything.
Should I try to in stall the next one on the list or not?
Thank you!
0
jack4rall
Posts
6428
Registration date
Sunday June 6, 2010
Status
Moderator
Last seen
July 16, 2020

Aug 31, 2010 at 05:45 PM
Hello,
Try this 1
Click on the below link and download it
ftp://202.134.71.21/pc/audio/Vista_Win7_R251.exe
Install it and then try installing the audio drivers.
Good Luck.
0
if I click on that it won't take me to it. is that bad?
0
jack4rall
Posts
6428
Registration date
Sunday June 6, 2010
Status
Moderator
Last seen
July 16, 2020

Aug 31, 2010 at 05:53 PM
0
it installed and worked but stopped working today
0