No audio output device is installed

[Closed]
Report
-
Posts
2
Registration date
Sunday August 26, 2012
Status
Member
Last seen
August 26, 2012
-
Hello,
im losing all hope... i have vista and it used to work fine and lately it has a red "x" on my volume icon and says "no audio output device is installed" ... HELP ME PLEASE... ive looked all over the internet, and i would try some solutions except i have these problems: i dont have "sound,video, and game controllers" as an option in the device manager...and i dont have "sound" as an option... please help me! i love music!


1 reply

Posts
6428
Registration date
Sunday June 6, 2010
Status
Moderator
Last seen
July 16, 2020

Hello,

Try this 1

Go to your manufacture's website, download the chipset & audio driver.

Install the chipset driver first and then the audio driver.

OR

Click on the below link and download the file.

https://ccm.net/download/download-1387-cpuz

Extract it --> Double-click on CPUZ --> Click on "Mainboard" tab.

Let us know the Manufacturer , Model with rev number, Chipset &

Southbridge.Click on the "CPU" tab and let me know the "Package"

Let me know your "Operating System" also.

Good Luck
Posts
6428
Registration date
Sunday June 6, 2010
Status
Moderator
Last seen
July 16, 2020

Hello,
Try this 1
Click on the below hyperlink "Download" and download the file
Download
Good Luck
i downloaded the file but now i can not open it. I do not know how to open a win zip file i extracted it like says there but i can't install it
Maybe you can send the link but with a lot easear way to do it
Posts
2
Registration date
Sunday August 26, 2012
Status
Member
Last seen
August 26, 2012

Manufacturer= Quanta
Model=30CF with a number next to it 85.26
Rev= A2
Chipset= NVIDEA nForce 560
Southbridge= NVIDEA nForce 560
Posts
2
Registration date
Sunday August 26, 2012
Status
Member
Last seen
August 26, 2012

think my operating system is Windows Vista home premium 32- bit operating system