Connect to Internet

[Closed]
Report
Posts
3
Registration date
Wednesday July 15, 2015
Status
Member
Last seen
July 16, 2015
-
Posts
3
Registration date
Wednesday July 15, 2015
Status
Member
Last seen
July 16, 2015
-
Using VSat via Netgear Wireless Router, connection established and at least two users connect to the Internet and can browse the web. However, other users report connection to the Netgear Router is confirmed, however, 'can't connect to the internet' message is received. I see there are a number of threads on this and have accessed and will try to solve using these.

1 reply

Posts
18653
Registration date
Monday February 15, 1999
Status
Webmaster
Last seen
October 27, 2021

Hi,

What's the router's model/version?
Posts
3
Registration date
Wednesday July 15, 2015
Status
Member
Last seen
July 16, 2015

Hi Jeff, thanks for the very prompt response, the Netgear Router is a N300 WiFi Router, Model WNR2000V5. this is connected to a Hughes VSat modem another laptop connects to the internet - works well, other users, from the same office, connect fine to the Netgear, however, 'No Internet Access' ?
Posts
18653
Registration date
Monday February 15, 1999
Status
Webmaster
Last seen
October 27, 2021

This router should accept up to 32 simultaneous clients. Maybe it's a matter of DHCP. Check what IP range is defined in the router's setup.
Posts
3
Registration date
Wednesday July 15, 2015
Status
Member
Last seen
July 16, 2015
>
Posts
18653
Registration date
Monday February 15, 1999
Status
Webmaster
Last seen
October 27, 2021

Thanks Jeff, this could be an issue, I will check and revert back... here's hoping this will solve all.