Sound device [Solved/Closed]

nickssyyy - Nov 13, 2008 at 11:50 AM - Latest reply:  gumilar
- Sep 23, 2009 at 12:00 AM
Hello,

i have a Windows XP sound device driver installed but no sound plays from my laptop at all. If I go onto windows media player a warning pops up saying:

"Windows Media Player cannot play the file because there is a problem with your sound device. There may not be a sound device installed on your computer, it may be in use by another program, or it may not be functioning properly."

when I go to properties, it says:

Legacy Audio Drivers
Device Type - Sound, video and game controllers
Manufacturer - (Standard system devices)
Location - Unknown.

It also says that it is working properly and does not need updated.


please help?
See more 

27 replies

Best answer
xpcman 19100 Posts Wednesday October 8, 2008Registration dateContributorStatus July 16, 2018 Last seen - Nov 13, 2008 at 12:29 PM
128
Thank you
If this is a new computer - take it back and get them to fix it.
Otherwise, you need to download an audio driver - you can find it here:

Thank you, xpcman 128

Something to say? Add comment

CCM has helped 1704 users this month

where I dont see it plz I need help cause I have the SAME PROBELM
i reinstalled window vista premium for 2 time but the same problem came up no audio output deviceis installed
i try to reinstoll but I cen not plese enyone know to help me thanks a lot
where do I find it
xpcman 19100 Posts Wednesday October 8, 2008Registration dateContributorStatus July 16, 2018 Last seen - Nov 13, 2008 at 12:15 PM
17
Thank you
what's your make and model of laptop?
i'm not sure. all it says on the receipt is

EI SYSTEMS 3083 CEL 380


i know I sound dumb. i'm rubbish with computers
9
Thank you
Hello,

i have a Windows mediaplayer but no sound plays from my computer at all. If I go onto windows media player a warning pops up saying:

"Windows Media Player cannot play the file because there is a problem with your sound device. There may not be a sound device installed on your computer, it may be in use by another program, or it may not be functioning properly."

when I go to properties, it says:

Legacy Audio Drivers
Device Type - Sound, video and game controllers
Manufacturer - (Standard system devices)
Location - Unknown.

It also says that it is not working properly.


please help?
jmp59 29349 Posts Tuesday June 8, 2004Registration dateContributorStatus November 25, 2015 Last seen - Apr 2, 2009 at 04:16 AM
8
Thank you
U have to re-install ur Audio device.
4
Thank you
try this, it worked in my system,
search for sysconfig file, when u open it, u could find a set-up tab
there would be few item listed as a menu, those are the progrms which gets installed
automatically when your system gets boosted up,
uncheck the unwanted application,
check the audio related files, this would make your system even more faster than before.

great day
3
Thank you
Hi there!!

I used to have my Windows media player. I can watch movies and hear sounds unfortunately I removed the file in the system and error occurred states: Windows Media Player cannot play the file because there is a problem with your sound device. There may not be a sound device installed on your computer, it may be in use by another program, or it may not be functioning properly."

Please help me I need your answer. I am not computer wizard I just know basic computers but I can follow the instruction that you can provide me.

Thanks
jmp59 29349 Posts Tuesday June 8, 2004Registration dateContributorStatus November 25, 2015 Last seen - May 19, 2009 at 03:03 AM
3
Thank you
Hi,

First try System Restore to a point before ur computer has lost its sound.
XP http://www.microsoft.com/windowsxp/using/setup/support/sysrestore.mspx
Vista http://windowshelp.microsoft.com/...

If it desn't match u'll have to reinstall ur Audio device.
2
Thank you
 if I play music it pops up message saying there is no sound device, or it may be busy with other program.    
2
Thank you
same problem
nankyer 2 Posts Thursday April 23, 2009Registration date April 24, 2009 Last seen - Apr 24, 2009 at 03:35 AM
2
Thank you
same with mine
2
Thank you
hey even I have the same problem.. just kind find the solution!!
1
Thank you
same prob with nickssyy
jmp59 29349 Posts Tuesday June 8, 2004Registration dateContributorStatus November 25, 2015 Last seen - Apr 17, 2009 at 04:55 PM
1
Thank you
Same answer.
jmp59 29349 Posts Tuesday June 8, 2004Registration dateContributorStatus November 25, 2015 Last seen - Apr 22, 2009 at 02:19 AM
1
Thank you
Hello chris,

Where do I find it

Maybe I can help u. But What is this "it" ?