Aptio setup utility

Closed
Report
Posts
1
Registration date
Saturday September 3, 2016
Status
Member
Last seen
September 3, 2016
-
Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
-
Hello,

My windows keep giving me Aptio setup utility when i on my asus G501J. can any one help please

3 replies

Posts
19532
Registration date
Wednesday October 8, 2008
Status
Contributor
Last seen
June 15, 2019
1,966
It's possible the hard drive has FAILED. You might need to replace it and re-install Windows from the disk.

Good Luck
2
Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,366
1/ Select the Boot menu in the Aptio setup utility, select 'Launch CSM' and change to enable
2/ Select the Security menu n the Aptio setup utility, select 'secure Boot Control' and change to disable
3/ Select Save & Exit and press 'yes'
4/ Hold down the power button until the unit switches power off completely
5/ Switch back on and continually press the F9 button for about ten seconds; this should now allow the unit to boot up into the Windows Recovery menu
6/ Select 'Advanced Start Up' and wait until the recovery menu appears
7/ Select ' Advanced Options'
8/ Select 'System Restore' and select a date prior to when the problem occurred
1
Posts
47366
Registration date
Monday February 1, 2010
Status
Moderator
Last seen
September 1, 2021
11,366
1/ Select the Boot menu in the Aptio setup utility, select 'Launch CSM' and change to enable
2/ Select the Security menu n the Aptio setup utility, select 'secure Boot Control' and change to disable
3/ Select Save & Exit and press 'yes'
4/ Hold down the power button until the unit switches power off completely
5/ Switch back on and continually press the F9 button for about ten seconds; this should now allow the unit to boot up into the Windows Recovery menu
6/ Select 'Advanced Start Up' and wait until the recovery menu appears
7/ Select ' Advanced Options'
8/ Select 'System Restore' and select a date prior to when the problem occurred
0